PEŠIĆ OTKRIO TAJNU IZ INDIJANAPOLISA: Stojaković je OVOM rečenicom ućutkao sve!

Ovo niste znali

PEŠIĆ OTKRIO TAJNU IZ INDIJANAPOLISA: Stojaković je OVOM rečenicom ućutkao sve!

Košarka -

Gostujući u emisiji ”Goli život” na TV Hepi, trofejni košarkaški stručnjak i poslednji zlatni seldektor u istoriji naše muške košarke Svetislav Pešić je otkrio anegdote pred takmičenje u Indijanapolisu i istakao koji igrač mu je najviše dao na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i tokom Mundobasketa u Indijanapolisu godinu dana kasnije.

"Bili smo na pripremama i završili smo večeru kada sam se popeo u sobu da ostavim stvari i pripremim se na ćaskanje sa saradnicima. Izašao sam na terasu i čujem razgovor reprezentativaca. Oni mene ne vide", počeo je Pešić priču:

Jedan od njih, neću mu pomenuti ime, žali se. ”Ovo nikako ne ide. Ja ne mogu igrati ovakvu Karijevu odbranu. Istrošim se i nema me nigde u napadu”. I drugi košarkaši se slažu s njim. Moram da kažem da to nisu bili oni najbolji, nego prosečni. S njima je uvek najteže.

I dok su se oni domunđavali, jedan od njih se oglasio i rekao Stojakoviću: ”Pa dobro, Peđa! Zašto ti nećeš ništa da kažeš?”. Stojaković ih je samo pogledao i rekao: ”Šta ima da pričamo! Samo jedan put postoji do titule prvaka sveta, a to je Karijev put!”

Pešić je zatim rekao:

"Gurović je igrač koji je najviše pružio gledajući i EP i SP. Bio je odličan na skoro svim utakmicama", jasan je bio Pešić.Trofejni stručnjak je sa mnogo emocija govorio i o detinjstvu u Pirotu, životu u Sarajevu, nemačkoj disciplini i druženju sa Ulijem Henesom, Pepom Gvardiolom ili Francom Bekenbauerom, Beogradu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track