TRAŽE SASTANAK SA MINISTROM: PSS prvo napada Udovičića, a onda sebe demantuje
Foto: Dragan Kadić

Reakcija

TRAŽE SASTANAK SA MINISTROM: PSS prvo napada Udovičića, a onda sebe demantuje

Ostali sportovi -
U saopštenju PSS se navodi da ukoliko mistarstvo ostane pri odluci da se obustavi finansiranje tog Saveza, da će plivanje biti "osuđeno na propast"

Plivački savez Srbije (PSS) ranije danas nazvao je u saopštenju ministra omladine i sporta Vanju Udovičića "grobarom srpskog plivanja", uz ocenu da obmanjuje javnost, da bi nakon dva sata povukao to saopštenje i izdao zvanično. PSS je prvo saopštenje povukao, jer kako navode nije dostavljeno na memorandumu Plivačkog saveza Srbije, da bi u novom saopštenju dostavljeno medijima demantovali navode Ministarstva omladine i sporta ali i potpuno izostavili napade na Udovičića.

Plivački savez Srbije u zvaničnom saopštenju ističe da posluje po Zakonu i da niko iz Sportskog saveza Srbije ili neke druge institucije nije dolazio u PSS i "vršio bilo kakav nadzor ili na bilo koji način kontaktirao Savez".

"Pošto pomoćnik ministra i sam ministar sa uverenjem iznose ove podatke, sve smo uvereniji da se oni oslanjaju na neke neproverene i u svakom slučaju neovlašćene izvore koji ih navode da u javnost iznose stvari koje je lako materijalno dokazati kao netačne", navodi se u saopštenju. Oni predlažu da se sa ministrom Udovičićem održi sastanak, kako bi se došlo do rešenja i omogućilo normalno funckionisanje srpskog plivanja. "Ukoliko sistem ne funkcioniše domino efektom, stvaraju se ozbilјne posledice koje neće mimoići ni bazu, ni klubove, ni decu, ni juniore i imaće pored domaćih i međunarodne posledice", navodi PSS.

Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da ukine finansiranje PS S zbog toga što je, kako je navedeno, radi suprotno zakonu.MOS: Sportisti neće ispaštatiMinistarstvo omladine i sporta saopštilo je danas da sportisti neće ispaštati zbog "nemara i neodgovornosti" Plivačkog saveza Srbije (PSS) i ponavljaju da svi, bez izuzetaka, moraju da poštuju zakon. "Država, sa svoje strane, upravo suprotno od onoga što tvrdi rukovodstvo Saveza, želi i traži rešenja da se plivanju pomogne. Odgovorno tvrdimo da će se naši plivači naći na Olimpijskim igrama i da sportisti neće ispaštati", navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta. Oni su još jednom ponovili da je PSS prekršio Zakon i da im je zbog toga ukinuto finansiranje.

"Ne znajući koje saopštenje rukovodstva Plivačkog saveza je relevantno, želimo da naglasimo da je ovakvo javno istupanje PSS najbolja potvrda u kojoj meri i koliko su ljudi koji rukovode tim savezom spremni na sve kako bi pokušali da opravdaju svoj nemar i neodgovornost", saopšteno je iz Ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track