PRVI ČOVEK FORMULE 1: Putin je super, ja sam njegov veliki navijač
Foto: Fonet/AP

Eklston hvali predsednika Rusije

PRVI ČOVEK FORMULE 1: Putin je super, ja sam njegov veliki navijač

Ostali sportovi -
Čelnik "najbržeg cirkusa na svetu" sreo se nedavno sa prvim čovekom ruske federacije u Sočiju na utrci Formule 1

BEOGRAD - Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da podržava predsednika Rusije Vladimira Putina. Eklston i Putin sreli su se nedavno u Sočiju na trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

"On je super. Ja sam njegov veliki navijač", rekao je Eklston.

Prvi čovek "najbržeg cirkusa na svetu" izjavio je i da bi Sep Blater trebalo da ostane predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) uprkos optužbama za korupciju. Etički komitet Fife suspendovao je Blatera 8. oktobra zbog krivične istrage koja se vodi protiv njega.

On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za Fifu vezano za televizijska prava, kao i za "nelojalnu isplatu" predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišelu Platiniju od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera. Obojica su suspendovani na po 90 dana i negirali su nepravilnosti.

"Mislim da Blater nikada nije trebalo da podnese ostavku. Mislim da nije trebalo da ga osporavaju. Ako su ljudi navodno korumpirani da bi učinili neke stvari u svojoj zemlji, to je dobro", rekao je Eklston, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

"To je porez koji je fudbal morao da plati", dodao je 85-godišnji Eklston, koji je izjavu dao ruskoj televiziji.

Eklston je rekao da je Blater zaslužio podršku "pošto se u mnogim zemljama širom sveta zbog njega igra fudbal".

Blater, koji je 18 godina na čelu Fife, podneo je ostavku početkom juna, četiri dana pošto je dobio svoj peti mandat, zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika Fife u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu. On je rekao da će ostati na čelu Fife dok se ne izabere novi predsednik na izborima 26. februara naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track