SENZACIJA U VEČITOM DERBIJU: Ragbisti Partizana pobedili Crvenu zvezdu
Foto: RSS

Pao šampion

SENZACIJA U VEČITOM DERBIJU: Ragbisti Partizana pobedili Crvenu zvezdu

Sport -
Crno-beli, iako autsajderi, savladali crveno-bele 20:18

Prvi večiti derbi ove sezone u ragbiju 13 pripao je Partizanu, koji je danas na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari pobedio Crvenu zvezdu sa 20:18.

U odloženoj utakmici 1. kola Prve lige Srbije aktuelni šampion Crvena zvezda ušla je u duel kao veliki favorit, ali je mladi tim Partizana zasluženim trijumfom pokazao da će se ove sezone gotovo sigurno boriti za sam vrh tabele.

Crno-beli su tako stigli do druge pobede u šampionatu, pa sada dele prvo mesto na tabeli sa Radničkim iz Nove Pazove, koji takođe ima maksimalan učinak.

Zvezdi je ovo bila tek prva utakmicu u šampionatu, jer je njen meč 2. kola protiv Dorćola bio odložen zbog poplavljenog terena.

Ranije danas, u još jednom odloženom meču 1. kola, Dorćol je razbio Radnički iz Niša na stadionu SC Inge rezultatom 102:0 (60:0).

Osvajač Kupa prošle sezone poigravao se sa povratnikom u Prvu ligu ostvarivši jednu od najvećih pobeda u istoriji i došao do prvih bodova u sezoni.

Takođe danas odigrana su i dva meča kvalifikacija za četvrtfinale Kupa Srbije.

"Bijeli zečevi" iz Banja Luke eliminisali su kao gosti Novi Beograd posle produžetka rezultatom 26:22 (22:22), dok je u Vranju lokalni "Soko" bio ubedljiv protiv "Morava Geparda" - 60:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track