PROKLETSTVO TURNIRA: Đoković ima psihološku blokadu u Sinsinatiju!
Foto: Profimedia

Zašto Nole ne može da upotpuni kolekciju trofeja

PROKLETSTVO TURNIRA: Đoković ima psihološku blokadu u Sinsinatiju!

Tenis -
Našoj publici su zbog njegovih konstantnih uspeha porasli kriterijumi i sada svi očekuju da Nole pobedi bilo gde da se pojavi, kaže psihoterapeut Zoran Milivojević

Novak Ðoković nije uspeo da stigne do zlatnog mastersa pošto je u finalu Sinsinatija poražen od Federera sa 6:7, 3:6.

Noletu se desilo isto ono što i u finalu Rolan Garosa - odigrao je prilično loš meč. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu i masters u Sinsinatiju ostaće Noletu izazov za sledeću sezonu.

Poznati psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da Novak Ðoković nema psihološku barijeru zbog dva važna turnira za njega, već da je čovek od krvi i mesa koji ne može stalno da pobeđuje.

- Novak je neverovatno uspešan, bez obzira na neuspeh u Sinsinatiju i ranije na Rolan Garosu. Našoj publici su zbog njegovih konstantnih uspeha porasli kriterijumi i sada svi očekuju da Nole pobedi bilo gde da se pojavi. Moguće je da Ðoković ima neki psihološki otpor prema ova dva turnira, ali isto tako valja reći da nacija od njega očekuje da bude Supermen - rekao je Milivojević, a potom dodao:- Postoji bioritam kod vrhunskih sportista jer oni stalno daju maksimum iz sebe. Normalno je da i Ðoković ima padove jer je i on čovek. U zrelom je igračkom dobu i kvalitetan tenis igraće još mnogo godina. Ima još vremena pred njim. Dobro je da ispred njega postoje izazovi koje mora da dobije. Postoji sledeća sezona i ona posle nje... Ðoković je velemajstor, a i oni se vremenom razvijaju.

Poslednji grend slemNEMA ODMORA, PRAVAC NJUJORKPosle učešća u Sinsinatiju, Novak Ðoković imaće jednonedeljnu pauzu pred početak poslednjeg grend slem turnira u sezoni US opena, koji će biti održan od 31. avgusta do 13. septembra. Japanac Kei Nišikori zaustavio je 2014. godine srpskog tenisera u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD - 4:6, 6:1, 6:7, 3:6, tako da će on braniti 720 ATP poena. Biće to Noletovo 11. učešće u Njujorku, gde je 2011. osvojio titulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track