Telegrame saučešća uputili državni zvaničnici, političari

Pad helikoptera

Telegrame saučešća uputili državni zvaničnici, političari

Društvo -
Humanost koju su iskazali Omer, Milovan, Nebojša, Ivan, Ževad i Miroslav čini sve građane ponosnim što su imali tu čast da među njima budu tako izuzetni ljudi. Naša srca su ispunjena tugom, ali i ponosom. Slava im, navodi se u telegramu predsednika Srbije

BEOGRAD - Telegrame saučešća porodicama nastradalih prilikom pada vojnog helikoptera, koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara u Beograd, uputili su državni zvaničnici, šefovi stranaka i političke orgaizacije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naveo je u telegramu saučešća porodicama nastradalih u tragičnoj nesreći da je celu zemlju duboko potresla tragedija koja se dogodila kod aerodroma Nikola Tesla.

"Humanost koju su iskazali Omer, Milovan, Nebojša, Ivan, Ževad i Miroslav čini sve građane ponosnim što su imali tu čast da među njima budu tako izuzetni ljudi. Naša srca su ispunjena tugom, ali i ponosom. Slava im", navodi se u telegramu predsednika Nikolića.

Telegrame saučešća porodicama nastradalih, kao i Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Domu zdravlja u Novom Pazaru uputila je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

"U ime Narodne skupštine, narodnih poslanika i svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće povodom tragedije u kojoj su tokom borbe za život bebe stradali neki od najboljih pripadnika Vojske Srbije i zdravstveni radnici. U našem sećanju će uvek živeti uspomena na ove heroje, njihovu humanost i hrabrost", navela je Gojković u saopštenju.

Vlada Srbije odala je poštu stradalima minutom ćutanja na vanrednoj konferenciji za novinare i proglasila nedelju, 15. mart za Dan žalosti.

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić je u ime Pokrajinske vlade i u svoje ime, porodicama nastradalih i Vojsci Srbije uputio izraze najdubljeg saučešća.

"Samo nemi od užasa i tuge možemo ostati na vest o ovakvoj tragediji. Porodicama žrtava, Vojsci Srbije i svima kojima je ovaj tragični događaj odneo nekog bliskog i voljenog, izražavamo najiskrenije i najdublje saučešće", naveo je Pajtić.

Izraze najdubljeg saučešća uputio je i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, navodeći da nas je sve duboko potresla velika tragedija u kojoj je izgubljen jedan tek započet život, životi medicinskih radnika i pripadnika Vojske Srbije.

Socijaldemokratska stranka izrazila je najdublje žaljenje zbog pada vojnog helikoptera, uputila saučešće porodicama nastradalih i apelovala na nadležne da što pre sprovedu istragu i utvrde uzroke tragedije.

"Apelujemo i na predstavnike medija da se suzdrže od senzacionalističkog i tabloidnog izveštavanja i nagađanja, budući da ovakve nesreće nisu i ne smeju biti platforma za podizanje gledanosti i tiraža", navodi SDS.

Izraze najdubljeg saučešća uputio je i Princ Aleksandar Karađorđević, navodeći da je ova tragedija nanela nenadoknadiv gubitak najbližima nastradalih, i da nema reči utehe koje mogu da ublaže taj bol.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka i njen predsednik Emir Elfić kao i Bošnjačko nacionalno veće uputili su saučešće porodicama nastradalih prilikom pada helikoptera u kojem su poginuli beba i šest osoba.

"Vest o ovom tragičnom događaju pogodila je sve građane Sandžaka i Srbije, dodatno zbog tragedije koja je zadesila pilote i doktore u humanoj akciji spašavanja jednog novog ljudskog života", navodi se u saopštenju BNV.

Treća Srbija izrazila je najdublje saučešće svim porodicama koje su doživele gubitak u tragediji prilikom pada vojnog helikoptera „Mi-17" koji je prevozio bebu iz Novog Pazara u teškim vremenskim uslovima.

Vojni sindikat Srbije takođe je uputio izraze saučešća porodicama tragično nastradalih.

Telegrami saučešća stigli i od Kolinde i Željke

Telegrami saučešća povodom tragične nesreće u kojoj je poginulo sedam osoba kad se srušio vojni helikopter stizali su i od zvaničnika iz regiona.

Predsedica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je predsedniku Tomislavu Nikoliću izraze iskrenog žaljenja zbog tragedije u kojoj su život izgubila četiri pripadnika Vojske Srbije, dvojica lekara iz Novog Pazara i životno ugrožena beba, koju su prevozili u Beograd vojnim helikopterom.

Predsednik Slovenije Borut Pahor izrazio je najdublje saučešće Nikoliću i porodicama nastradalih, istakavši da je ta zemlja užasnuta tragedijom i ponudio pomoć ukoliko ona bude potrebna.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća srpskom kolegi Aleksandru Vučiću u kojem je navela da je duboko potresena tragedijom u kojoj je život izgubilo sedam lica tokom humane akcije spasavanja bolesne bebe.

I predsednik RS Milorad Dodik uputio je u telegramu saučešća predsedniku Nikoliću izraze iskrenog saučešća, a Vlada RS proglasila je nedelju, 15. mart, za Dan žalosti.

U nesreći koja se dogodila kod beogradskog aerodroma Nikola Tesla nastradali su pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track