(FOTO) BEOGRAĐANKA VODI FEJSBUK GRUPU KOJA POZIVA NA INCEST I PEDOFILIJU: Najviše volim mlađe od 13?! Oni su na samo 2 klika i vrebaju vaše dete!
Foto: Profimedia

Roditelji, slediće vam se krv

(FOTO) BEOGRAĐANKA VODI FEJSBUK GRUPU KOJA POZIVA NA INCEST I PEDOFILIJU: Najviše volim mlađe od 13?! Oni su na samo 2 klika i vrebaju vaše dete!

Društvo -

Na društvenoj mreži Fejsbuk već izvesno vreme, skor bez ikakve zabrane ili cenzure, operišu dve-tri grupe namenjene korisnicima iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, koje otvoreno pozivaju na incest i pedofiliju.

foto: Facebook printscreen

Jedna ima nešto više od 1.100 članova, druga oko dve stotine, a pristup im je - ma šta god pričali o bezbednosti na internetu i službama koje nadziru sadržaj - zastrašujuće jednostavan.

foto: Reuters/Ilustracija

Na dva klika od bilo kog deteta koje se koristi tom društvenom mrežom, nalazi se sadržaj od kojeg se odrasloj osobi okreće želudac.

Novinarka hrvatskog Indexa je, s lažnim profilom bez imalo problema i doslovno jednim klikom, stekla članstvo u grupi i provela nekoliko dana u komunikaciji s članovima.

foto: Facebook Printscreen

Nije bilo nikakvog nepoverenja, nikakvih provera, ničega. A foto materijal i tekstualni sadržaj koji usledi iste sekunde po primanju u članstvo, a potom i poruke kojima se članovi međusobno jedni drugima obraćaju, nastrani su i šokantni.

foto: Profimedia

„Najviše volim mlađe od 13“, „Tko je od vas j**** svoju majku?“, „Prepričajte svoja iskustva s incestom“, „Najslađe je između brata i sestre“, „Tražimo još jedan par za incest“, samo su neke od objava na koje onda članovi oduševljeno i bez imalo zadrške diskutuju.

foto: Facebook printscreen

Znatan deo članova grupe ima stvaran profil, što sa malo pretraživanja po internetu vrlo jednostavno može da se utvrdi. A zabrinjavajuć je i još jedan trend - u takvim grupama po svoju dozu pažnje dolaze devojčice iz celog regiona. Premda je po fotografijama apsolutno nemoguće utvrditi njihov uzrast, po porukama i komentarima koje ostavljaju, prilično je jasno da je reč o deci. One tu objavljuju razgolićene fotografije, traže sponzore.

foto: Reuters/Ilustracija

S obzirom na to da članstvo u grupi članovi koriste i kako bi se međusobno povezali, što se – nakon njihovog upoznavanja - kasnije odvija u privatnim porukama i u stvarnom životu, možda je bolje i ne zamišljati. Devojčice se nude kao u izlogu, a ostatak ekipe bira...

foto: Facebook Printscreen

Ovako je novinarka ušla u grupu...

Kako piše Index, administratori grupa se menjaju, ali tokom tih nekoliko dana koje je novinarka provela u grupi izmenilo se njih troje-četvoro. Reč je o devojci od dvadesetak godina iz Beograda, nešto starijoj devojci srpskog porekla koja živi u inostranstvu, Bošnjaku koji živi u Švedskoj i devojci koja živi u okolini Siska.

(Kurir.rs/Index/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja