KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA ZA UBICE DECE: Fondacija Tijana Jurić danas predaje potpise, peticiju podržalo više od 150.000 građana!
Foto: Zorana Jevtić

tačno u 13 časova

KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA ZA UBICE DECE: Fondacija Tijana Jurić danas predaje potpise, peticiju podržalo više od 150.000 građana!

Društvo -

Predstavnici Fondacije "Tijana Jurić" predaće danas oko 13 časova u Skupštini Srbije inicijativu kojom se traži uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica.

Otac ubijene Tijane Jurić, Igor Jurić rekao je za Radio-televiziju Srbije da je inicijativu podržalo oko 157.000 građana.

Zakonski predlog koji bi omogućio doživotne kazne zatvora predat je u maju Skupštini Srbije, ali pošto ništa nije urađeno Fondacija "Tijana Jurić" je odlučila da pokrene peticiju, podsetio je RTS.

Fondacija "Tijana Jurić" je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine, sa zadatkom da doprinese većoj bezbednosti dece.

Petnastogodišnju Tijanu Jurić je krajem jula 2014, ubio Dragan Đurić iz Surčina koji sada izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track