POMOĆ JEDANAESTOČLANOJ PORODICI: Nikad nismo videli ovoliko hrane!

Humana akcija za najveći hrišćanski praznik

POMOĆ JEDANAESTOČLANOJ PORODICI: Nikad nismo videli ovoliko hrane!

Društvo -
Vesna, Goran i njihovo devetoro dece od „Dostojanstva“, fondacije Treće Srbije, dobili namirnice, belu tehniku, kompjuter, kao i sportsku opremu
1 / 3

PARAĆIN - Moja deca će na Uskrs dobiti više od jednog obojenog jajeta. Sad će i ona moći da, kao i ostali, izađu na ulicu i lome ih u radost i do mile volje.Ovako s radošću govori Vesna Milenović (41), majka devetoro gladnih đaka iz sela Popovac kod Paraćina o kojima je Kurir ranije pisao - a uoči najvećeg hrišćanskog praznika rešio i da ih obraduje brojnim poklonima, u društvu članova političke partije Treća Srbija.

Izobilje... Goran raspoređuje belu tehniku i hranu
Izobilje... Goran raspoređuje belu tehniku i hranu

Glava porodice Goran Golubović (45) i deca Tijana (18), Marijana (17), Miloš (16), Nikola (15), Kristijan (14), Aleksandar (13), Nemanja (11), Luka (11) i Mateja (9) u neverici gledaju belu tehniku, sportsku opremu, kompjuter, slatkiše, kućnu hemiju i mnoštvo namirnica koju im „Dostojanstvo“, fondacija Treće Srbije, unosi u dom.- Ne znam šta da vam kažem! Nikad nismo imali ovoliko hrane do sada. O markiranoj obući i odeći da i ne govorim. Mogli smo da im priuštimo samo onu od 600 dinara, a ni to im nismo kupovali odjednom, nego kad uspemo da odvojimo - objašnjava vidno namučena domaćica Vesna, čiji suprug Goran radi u „Gradskoj čistoći“ za osam hiljada dinara mesečno.

Spremni za fudbal... Dečaci se obradovali sportskoj opremi
Spremni za fudbal... Dečaci se obradovali sportskoj opremi

Kako kaže, pored toga dobijaju 27.500 dinara socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Međutim, to nije dovoljno ni za hranu kad se zna da je jednoj od najbrojnijih porodica u Srbiji za jedan obrok potrebno pet kilograma krompira i kilogram pasulja, a gde su tu garderoba, komunalije, prevoz deci do škole...

Za uspomenu... Predstavnici Treće Srbije s porodicom iz Popovca
Za uspomenu... Predstavnici Treće Srbije s porodicom iz Popovca

Dok se školarci raduju uskršnjim poklonima, lider Treće Srbije Miroslav Parović naglašava zašto je ova jedanaestočlana porodica važna.- Veliki problem Srbije je to što se rađa veoma malo dece. Imamo poraznu statistiku. Zato Golubovići s devetoro lepe, zdrave, fino vaspitane i vredne dece, koja pomažu roditeljima, privređuju i školuju se, predstavljaju primer porodice kojoj zaista treba pomoći da stane na noge i živi dostojanstveno - rekao je Parović i naglasio da će pokušati da im pomogne u rešavanju stambenog pitanja i stručnog usavršavanja, kako bi svako od njih živeo od svog rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track