SRPSKI NOVINARI: U stalnom strahu od Albanaca radimo već punih 15 godina

Nakon kamenovanja u Prištini

SRPSKI NOVINARI: U stalnom strahu od Albanaca radimo već punih 15 godina

Društvo -
Grupa mlađih nasilnika pratila nas je 300 metara, a malo su se zbunili kad sam progovorio na albanskom. To nam je dalo vremena da pobegnemo u sporednu ulicu i tamo nađemo spas kod policije - veli Bojan

BEOGRAD - Mi već 15 godina radimo u strahu, a ova situacija je bila vrlo neprijatna i nebezbedna, kaže Bojan Košanin, novinar RTK, nakon što je preživeo žestok napad Albanaca u Prištini.

On se s koleginicom Aleksandrom Jovanović, snimateljem RTS Vladimirom Milićem i dopisnikom TV B92 Bojanom Trajkovićem našao na udaru vandala samo zbog toga što su izveštavali na srpskom jeziku. Gađali su ih kamenicama, letvama i staklenim flašama uz najgnusnije psovke.- Grupa mlađih nasilnika pratila nas je 300 metara, a malo su se zbunili kad sam progovorio na albanskom. To nam je dalo vremena da pobegnemo u sporednu ulicu i tamo nađemo spas kod policije - veli Bojan.Napad su osudili UNS i Društvo novinara KiM, kao i predsednica samoproklamovane države Kosovo Atifete Jahjaga.- Tražimo od policije i Euleksa da pronađu i kazne vinovnike napada - kažu u UNS.(S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track