VULIN: Migrantska kriza će se produžiti zbog intenziviranja borbi u Siriji
Foto: Dado Đilas

Srbija nastavlja dda brine o izbeglicama

VULIN: Migrantska kriza će se produžiti zbog intenziviranja borbi u Siriji

Društvo -
Postoje stvari na koje mi ne možemo da utičemo. Borbe u Siriji, vremenske prilike na Mediteranu, brzina kretanja migranata kroz Grčku i Makedoniju, ali na njihov prihvat i vreme koje borave ovde, na to svakako možemo da utičemo, rekao je ministar za rad

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin ne očekuje da će priliv migranata biti smanjen, odnosno da će kriza prestati s obzirom na, kako je rekao, intenziviranje borbi u Siriji i na severu Afrike.

Ministar je novinarima u Beogadu rekao da broj migranata varira, nekad ih je manje ili više za 20-30 odsto, ali će, kaže, priliv biti konstantan.

"Postoje stvari na koje mi ne možemo da utičemo. Borbe u Siriji, vremenske prilike na Mediteranu, brzina kretanja migranata kroz Grčku i Makedoniju, ali na njihov prihvat i vreme koje borave ovde, na to svakako možemo da utičemo", rekao je Vulin.

Vlada, kazao je, intenzivno radi na stvaranju manjih prihvatnih kapaciteta, koji mogu da prime te ljude i u vreme zimskog perioda, ali to, kako je istakao, nisu trajni kapaciteti, niti oni koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

"Mi za to novca nemamo, to je isključivo od novca donatora, bilo da su u pitanju države, organizacije humanitarne pomoći", rekao je Vulin.

Bombardovanje Sirije, Foto: Reuters
Bombardovanje Sirije, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track