SPREMAJU MU ŠUT KARTU: Velimir Ilić leti iz stranke!
Foto: Marina Lopičić

Zakuvalo se

SPREMAJU MU ŠUT KARTU: Velimir Ilić leti iz stranke!

Politika -

U Novoj Srbiji besni zbog nastupa svog šefa, pa će i strančki saborci zatražiti njegovu smenu

Lider Nove Srbije Velimir Ilić na ivici je da zglajzne s predsedničke funkcije! U njegovoj stranci vlada veliko nezadovoljstvo, a kao glavni razlog za to navodi se njegovo ponašanje, zbog kojeg će mu na stranačkim organima biti uručena šut-karta, saznaje Kurir.Iz brojnih odbora NS moglo se čuti da je Ilić učinio pogrešan potez napadajući SNS, i to samo zbog toga što nije zadovoljio lični interes - nije se domogao fotelje direktora „Koridora Srbije“.- Vrlo je verovatno da će na stranačkim organima biti zatražena Ilićeva smena. To što nije zadovoljio svoje političke interese i što nije dobio funkciju koja mu je obećana ne znači da u javnosti treba sve i svašta da izjavljuje - kaže dobro obavešten izvor Kurira blizak Iliću.

I potpredsednik NS Dragan Jovanović osvrnuo se na Ilićeve izlete.- Kad sam čuo te izjave, tražio sam da se sazovu organi stranke kako bi se zauzeo stav u vezi sa tim. Razgovarao sam i s njim o tome. Rekao mi je da će za sledeću nedelju sazvati sednicu Predsedništva kako bismo videli gde smo i šta smo, da li se politika menja ili se ne menja - kaže Jovanović i dodaje:- Ne možete na takav način da izađete u medije i kažete to je stav Nove Srbije. Nije to stav Nove Srbije. U najmanju ruku, mislim da su njegove izjave bile ishitrene.Na pitanje da li će sada uslediti Ilićeva smena, Jovanović kaže:- To će vreme pokazati. Svako od nas ko ne poštuje organe stranke u stranci ne treba da bude - kaže Jovanović.Podsetimo, Ilić je gostujući na televiziji Šabac izneo brojne kritike na račun SNS, nakon čega je stranku napustila Dubravka Filipovski.

Dragan JovanovićŽAO MI JE ŠTO JE DUBRAVKA OTIŠLAJovanović kaže da mu je izuzetno žao što je Dubravka Filipovski napustila stranku.- Žao mi je što se ovo desilo s Dubravkom, mislim da je to ishitreno uradila. Pošto je otišla, mi smo sada u dosta specifičnoj situaciji - rekao je Jovanović.

Sanja Ðurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track