POČELI RADOVI U SEVERNOJ MITROVICI: Danas izgradnja betonske strukture umesto zida
Foto: Beta/Slavica Radulović

Postignut dogovor

POČELI RADOVI U SEVERNOJ MITROVICI: Danas izgradnja betonske strukture umesto zida

Politika -

U Severnoj Mitrovici danas je počela izgradnja betonske strukture u blizini glavnog ibarskog mosta, umesto zida koji je u nedelju uklonjen.

1 / 3 Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da će u skladu sa dogovorom, koji je postignut 4. februara u Prištini, danas u Severnoj Mitrovici početi izgradnja nove betonske strukture koja će biti uvučena prema pešačkoj zoni dva metra u odnosu na zid koji je srušen.

Foto: Beta
Foto: Beta

On je naveo da će struktura biti visine 70 cm i širine 120 cm i da će u jednom delu biti presečena kako bi se postavili tzv. potapajući stubići i omogućio pristup pešačkoj zoni vozilima hitne pomoći, vatrogasne službe i policije u slučaju potrebe.

(KURIR TV) Zid u Kosovskoj Mitrovici SRUŠEN ZA 60 MINUTA

"Ponavljam, i prethodnastruktura i ova sada koja treba da bude izgrađena, nalaze se na teritoriji opštine Severna Mitrovica, građani će biti bezbedni jer će izgradnjom nove strukture u stvari biti sprečeno da nenamerno, zlonamerno ili slučajno automobilom neko uđe u pešačku zonu", rekao je Rakić.

Foto: Tanjug/Dejan Simićević
Foto: Tanjug/Dejan Simićević

Gradonačelnik Severne Mitrovice dodao je da je situacija u gradu mirnija nakon napetosti koje su izazvane najavom da bi specijalne policijske snage Kosova mogle nasilno da upadnu i ruše zid, koji je u nedelju uklonjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track