DRŽAVA PLAĆA PISANJE POZITIVNIH KOMENTARA O VUČIĆU Bivši urednik sajta RTV: Kazniti rukovodstvo i otpustiti botove!
Foto: Beta

SRAMOTA

DRŽAVA PLAĆA PISANJE POZITIVNIH KOMENTARA O VUČIĆU Bivši urednik sajta RTV: Kazniti rukovodstvo i otpustiti botove!

Politika -

Za mene je nepojmljivo da neko piše naručene komentare za novac, kaže Darko Šper za Kurir

Angažovanje popularnih botova da za honorar od 80.000 dinara na sajtu Radio-televizije Vojvodine pišu pozitivne komentare o aktuelnoj vlasti za bivšeg urednika ovog portala, a danas generalnog poverenika sindikata Nezavisnost JMU RTV Darka Špera je „neodgovorno i licemerno“.

U razgovoru za Kurir Šper kaže da je isplatne liste za pisanje komentara lično video.

- Na njima doslovce piše da su angažovani kao spoljni saradnici na autorskom ugovoru za 80.000 dinara. U radnoj listi kratko piše da su ispunili normu za mesec maj, a u opisu posla da su pisali komentare. Ovakvo zanimanje ne postoji u sistematizaciji radnih mesta na RTV - kaže Šper.

Novinari rade za crkavicu

Po njegovom mišljenju, takve ugovore bi trebalo „pod hitno“ raskinuti, a one koji su ih omogućili „kazniti i ukoriti“.

- Dok novinari u veb-redakciji rade za platu od 30.000 do 40.000 dinara, dvoje anonimusa prima astronomski iznos honorara. Meni ovo deluje krajnje neodgovorno i licemerno prema većini zaposlenih na RTV koji rade za duplo manje plate veoma profesionalno - kaže Šper i dodaje da se za vreme dok je on bio urednik to nikada nije radilo.

- Za mene je nepojmljivo da neko piše naručene komentare za novac. Čitao sam te komentare i izgledaju mi smešno, izveštačeno i jadno.

Hvale državu

Kako navodi, svi su slični i na narcisoidan način hvale poteze predstavnika državnog vrha. Nije mi ni jasno zašto je novinarima u veb-redakciji pre nekoliko meseci rečeno da više ne moderiraju komentare jer će to raditi neko drugi. Što je mnogo, mnogo je, a i košta poreske obveznike.

Kurir / S. Ð.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track