NEVREME STIŽE U SRBIJU VEĆ U TOKU NOĆI: Obilni pljuskovi s grmljavinom, ovi delovi prvi na udaru - EVO KAKVA JE NEDELJA PRED NAMA
Foto: Shutterstock

vremenska prognoza

NEVREME STIŽE U SRBIJU VEĆ U TOKU NOĆI: Obilni pljuskovi s grmljavinom, ovi delovi prvi na udaru - EVO KAKVA JE NEDELJA PRED NAMA

Društvo -

Današnji dan doneo je Srbiji sunčano i pravo letnje vreme. Ipak, u toku noći deo Srbije zahvatiće promena vremena.

Do večeri u većem delu Srbije očekuje se povećanje oblačnosti.

U toku noći južne, potom i jugoistočne predele Srbije zahvatiće iz Crne Gore i Albanije jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i grmljavinom.

Hladno Vreme, Kiša, ružno vreme, Proleće, Kišni Dani, kišno proleće
foto: Petar Aleksić

U drugoj polovini noći i tokom jutra na jugu i jugoistoku Srbije očekuju se obilniji pljuskovi, a mogući su i jači grmljavinski procesi.

Najinitenzivniji grmljavinski procesi i padavine očekuju se na Kosovu i Metohiji, u Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom, Niškom i Pirotskom okrugu, pri čemu bi lokalno palo i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovaj sistem u toku ranog prepodneva oslabiće nad ovim predelima Srbije i izmestiti dalje ka Bugarskoj.

U Srbiji će tokom dana biti promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

kiša, vožnja, vožnja po kiši
foto: Kurir

Izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se kasnije posle podne i tokom večeri, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode.

Inače, u Srbiji se tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje vrlo nestabilno vreme, uz česte pljuskove sa grmljavinom. Biće idealnih uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i obilnim pljuskovima, uz jake gromove.

I narednih dana biće toplo. Maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće iznad 25°C, a nešto svežije očekuje se prema kraju sedmice.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track