(VIDEO) OBRADOVIĆ: Pašalić je nedostojan funkcije ombudsmana, biće zaštinik SNS a ne građana
Foto: Marina Lopičić

(VIDEO) OBRADOVIĆ: Pašalić je nedostojan funkcije ombudsmana, biće zaštinik SNS a ne građana

Politika -

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović ocenio je danas da će Zoran Pašalić koji je predložen za ombudsmana, ustvari biti zaštitnik Srpske napredne stranke (SNS) a ne građana Srbije i istakao da njegova biografija ukazuje da je nedostojan funkcije."Ako njega predlaže SNS onda on ima određene obaveze prema njima. Zar iko u Srbiji misli da njega postavljaju da bude pravi zaštitnik građana, pa neće niko da veruje u te bajke. Naravno da ga postavljaju da ne bi radio svoj posao i da bi bio zaštitnik SNS, a ne građana Srbije", rekao je Obradović.

On je tokom rasprave o Zaštitniku građana u Skupštini Srbije kazao da je Srbija imala ombudsmana Sašu Jankovića koji je sa te funckije otišao u politiku i pitao da li ćemo sada dobiti osobu koja će sa političke pozicije SNS doći na mesto Zaštitnika građana.

Obradović je Pašalića kritikovao jer kao predsednik Prekršajno–apelacionog suda nije reagovao na izjave deset žena iz Prekšajnog suda u Čačku da ih kolega seksualno uznemiravao već da je predmet stavio u fioku, a taj sudija je prošao nekažnjeno.

"On je zaštitio svog kolegu sudiju, ne znam iz koga razloga, ali se pitam da li će tako i kao zaštitnik da gura u fijoku određene predmete", pitao je Obradović i istakao "ako će Pašalić na ovaj način da štiti građane kao što je štitio prava ovih 10 žena u sudu u Čačku, ne bi smeo da bude izabran ni za predsednika suda, a kamoli za zaštitnika građana".

On je kazao da će poslanici vladajuće većine tokom glasanja na zvonce dići ruku za izbor jer ne razmišljaju svojom glavom.

"Da razmišljaju ne bi prihvatili da za zaštitnika biraju osobu koja je studirala 13 godina, sa prosekom ispod sedam, magistrirala sa 60 i nije rešavala predmet o seksualnom uznemiravanju", kazao je Obradović.

Govoreći o izboru za članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije ukazao da su ta mesta upražnjena već duže vreme i da je cilj verovatno traženje načina kako sprečiti nadzorne kontrolne organe da uopšte kontrolišu vlast.

Šef Dveri je pitao i da li će predloženi članovi Odbora Agencije za borbu protiv korupcije baviti kriminalnim radnjama najbližeg okruženja predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili će "njegova braća i kumovi biti izuzeti".

"Da li će (članovi koji se biraju) smeti da udare na SNS, ako neće onda nema potrebe da ih biramo, jer će kao i premijerka Ana Brnabić biti ikenabe i fikusi", naveo je Obradović .

Govoreći o izboru članova Fiskalnog saveta, čiji sastav je identičan prethodnom, Obradović je pitao da li taj savet služi da pokriva to što radi vlada sprovodeći katastrofalnu ekonomsku politiku.

On je ocenio i da je Fiskalni savet koji služi interesima MMF-a prosto suvišan i nepotreban. Poslanici na sednici koja je počela danas objedinjeno razmatraju izbor zaštitnika građana, članova Fiskalnog saveta i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track