PROPAST AGROKORA: Tone kompanija, ali i porodica Todorić
Foto: Profimedia

PočelA ispitivanja

PROPAST AGROKORA: Tone kompanija, ali i porodica Todorić

Politika -

Pred istražiteljima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva juče su počela ispitivanja osumnjičenih u slučaju „Agrokor“. Istragom je obuhvaćeno 15 osoba, a prekjuče je uhapšeno 12 osumnjičenih.

Troje osumnjičenih, članovi porodice Todorić, osnivač „Agrokora“ Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zasad nisu dostupni hrvatskim institucijama. Prema dostupnim podacima, svi se nalaze van Hrvatske.

Zagrebački mediji spekulišu da pored poslovnog kraha porodici Todorić ne cvetaju ruže ni na privatnom planu. Naime, navodi se da je Martina, bivša misica i supruga Ante Todorića, nedavno angažovala advokata i, navodno, sudu predala papire za razvod braka. Među prekjuče uhapšenima u Zagrebu je i zet Ivice Todorića, Hrvoje Balent, a mediji prenose da je on napustio Ivu, ćerku vlasnika „Agrokora“. Čak se pričalo da su službeno zatražili razvod braka.

MUP je preksinoć saopštio da se protiv svih uhapšenih planira podnošenje krivične prijave Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog krivičnih dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, falsifikovanja službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Osnivač koncerna „Agrokor“ Ivica Todorić poručio je juče putem svog bloga da će biti dostupan hrvatskim pravnim institucijama i ocenio da se protiv njega vodi politički proces.

Advokat njegovog sina Ante Todorića potvrdio je za N1 da se njegov klijent nalazi u Londonu i da je još pre više od mesec dana odjavio prebivalište u Hrvatskoj.

Revidirani finansijski izveštaj za „Agrokor grupu“ i „Agrokor d. d.“ pokazao je da se prethodnih godina prikazivala dobit, a da je kompanija bila milijarde u gubitku.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track