Boško Obradović: Podneo sam prijavu protiv Martinovića
Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

Lider Dveri saslušan u Skupštini zbog miša

Boško Obradović: Podneo sam prijavu protiv Martinovića

Politika -

Jedino fizičko nasilje koje sam video jeste pokušaj poslanika SNS Vladimira Đukanovića da se obračuna sa mnom, kazao poslanik

Lider Dveri Boško Obradović u prostorijama Skupštine Srbije dao je juče policiji izjavu povodom incidenta s kompjuterskim mišom. On je istakao da ovaj slučaj nije stvar policije, već politike i parlamentarnog života, kao i da je protiv Aleksandra Martinovića podneo krivičnu prijavu.

- Ne priznajem Vučićev sud, priznajem samo sud svog naroda. Za mene je apsolutno skandalozno i nedopustivo da se policija meša u politički život u Srbiji i da saslušava poslanike opozicije u Domu Narodne skupštine. Ovo nije policijska tema, ovo je parlamentarna tema. Ono što se desilo na sednici Administrativnog odbora jeste naš odgovor na nasilje vlasti i naša parlamentarna borba za slobodu govora i slobodu misli - rekao je Obradović.

On je istakao da je opozicija prisiljena da brani svoja osnovna demokratska prava.

- Nikakvog nasilja i nasilničkog ponašanja na toj sednici nije bilo s moje strane niti od poslanika Dveri. Jedino fizičko nasilje koje sam video jeste pokušaj poslanika Vladimira Đukanovića da se obračuna sa mnom - rekao je Obradović, koji je potom objasnio zbog čega je podneo krivičnu prijavu protiv poslanika SNS.

- Praktično sam usmeno podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Martinovića zbog pretnji koje sam dobio jer mi je u trenutku naše verbalne prepirke rekao: „Kad izađeš odavde, za ovo ćeš da mi platiš“ - rekao je Obradović.

I poslanik Đorđe Vukadinović dao je policiji juče izjavu.

- Taj pingpong između vlasti i Dveri mislim da je štetan jer se bavimo time, a naša konstruktivna kritika predloga u parlamentu ostala je bez odjeka - rekao je on.

Kurir / S. Đ.

Foto: Dragana Udovičić, Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track