PREDATO 5.000 POTPISA: SPS i JS predali listu za beogradske izbore
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

PRVI NA LISTI ALEKSANDAR ANTIĆ

PREDATO 5.000 POTPISA: SPS i JS predali listu za beogradske izbore

Politika -

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, predale su Gradskoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu za predstojeće izbore u gradu Beogradu.

Lista nosi naziv "Koalicija Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)", a prvi na listi je potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Sinoć je predato oko 5. 000 potpisa podrške za svih 110 kandidata za odbornike koliko inače broji gradska skupština. Prvi na listi i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić zahvalio je na podršci koju je dobio i naveo da su za samo nekoliko sati sakupili više od 4.000 potpisa podrške listi koju su večeras predali.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je rekao, to mu je i velika čast i obaveza i zahvalio je na ukazanom poverenju i dvema strankama i njihovim liderima.

Antić je rekao da je tim sa kojim nastupaju izuzetan, da je u njemu deset profesora unievrziteta, ličnosti iz sveta sporta, kulture, javnih radnika, te da su zastupljeni studenti, privrednici, radnici, penzioneri.

Kako je rekao, ima i onih koji nisu članovi ni SPS ni JS i do sada nisu bili ni na čijim listama, zahvalio im što su se pridružili ovoj listi, i koji smatraju da je to tim koji može da napravi nešto novo za Beograd.

Antić je naveo da su tu i oni koji su do sada uspešno radili u Beogradu, a pre svih predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je sastavni deo svih rezultata koje je gradska vlast nesumnjivo napravila.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je rekao da se na listi nalaze Predrag Marković, Toma Fila, Mirjana Šarcević, Aleksandra Karakašević, Jelica Sretenović, Vladimir Djukić, Dragi Lukić.

Nešto pre socijalista svoju listu je predala i Srpska radikalna stranka.

Predsednica Skupštine Srbvije raspisala je juče izbore za Skupštinu grada Beograda za 4. mart.

Gradska izborna komisija proglasila je danas jednoglasno izbornu listu broj jedan "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" a potpisi podrške za tu listu predati su sinoć pre ponoći.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track