NEMA SPAVANJA: Premijer postrojavao ministre na 2.000 metara
Foto: Nemanj

Let do Budimpešte

NEMA SPAVANJA: Premijer postrojavao ministre na 2.000 metara

Politika -
Šef Vlade tokom puta na zajedničku sednicu sa Mađarima kazao Dačiću da može da se pravi da spava, što inače radi uvek kad mu je neprijatno

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, premijer Srbije, postrojavao je juče svoje saradnike u avionu na putu za Budimpeštu, gde su išli na zajedničku sednicu sa mađarskom vladom.

Vučić je tokom leta šetao među ministrima, pa je tako uhvatio Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade, kako drema. Dok su drugi Vučićevi saradnici diskutovali o predstojećoj poseti, Nedić je, što bi se reklo, odmarao oči, ali je to zasmetalo njegovom šefu.- Nediću, spavaj noću. Danju se radi - kazao mu je Vučić u prolazu.

Sa druge strane, šefu diplomatije Ivici Dačiću, koji je bio na sedištu preko puta njega, u šali je dobacio da slobodno može da zadrema.- Aj se ti pravi da spavaš, aj ono tvoje - kazao je premijer, misleći na povremeno preklapanje očiju šefa SPS.

Dačić, po svemu sudeći, i nije najbolje „svario“ šalu, pa se samo zbunjeno nasmejao. Vučić je u jednom trenutku prišao Aleksandru Antiću, ministru energetike, koji je sedeo sa Ištvanom Pastorom, predsednikom SVM, i nešto im objašnjavao dok je mahao kažiprstom.Da li zbog stava šefa, tek Jadranka Joksimović i Željko Sertić nisu se čuli tokom leta. Velimir Ilić i Vanja Udovičić sedeli su pozadi sa novinarima. Na put nisu krenuli samo Rasim Ljajić, ministar trgovine, i Ivan Tasovac, ministar kulture.

I premijer zadremaoVUČIĆA STIGAO UMORI dok je na putu za Budimpeštu korio saradnike koji su dremali, u povratku je i Vučić zadremao.Pored premijera san je savladao i Ivicu Dačića i Nikolu Selakovića. Ministra pravde su jedva probudili kad su stigli u Beograd.

Ceo region čekao premijeri razgovarali o suzbijanju migrantske krize MAĐARI PODIŽU ZID, ALI NE ZBOG NAS!Vučić se odmah po dolasku sastao sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom. Pre zajedničke sednice, Vučić se u četiri oka sastao sa premijerom Viktorom Orbanom, a kako su rekli premijeri posle sednice, oni su o svim važnim pitanjima postigli veoma visok stepen saglasnosti. Napominjući da je za Srbiju izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta od ključnog značaja i da će naša zemlja biti spremna da krene u njenu izgradnju već pre kraja godine. On je i zahvalio što podržavaju da gasovod Turski tok prođe kroz Srbiju. sa Orbanom je otvoreno razgovarao i o migrantskoj krizi.- Srbija je, kada je reč migrantima, suočena s velikim problemima i nije prijatna činjenica da se zid podiže, pogotovo što Mađarska ima prijateljski odnos prema Srbiji. Danas su u Evropi i svetu teška vremena i treba imati prijateljske zemlje za susede- kazao je Vučić, a juče je potpisano više sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track