Nikolić predložio 2 nova kandidata za Odbor Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Nebojša Mandić

Predsednik Srbije dostavio novu listu

Nikolić predložio 2 nova kandidata za Odbor Agencije za borbu protiv korupcije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dostavio je Skupštini Srbije novu listu sa dva kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nikolić je sada predložio Nenada Tešića i Marka Blagojevića, jer prethodni kandidati nisu ispunjavali sve uslove predviĐene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije

"Smatram da predloženi kandidati poseduju stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije člana Odbora Agencije za borbu protvi korupcije", naveo je Nikolić u obrazloženju.

Nenad Tešić predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član je Komisije predsednika Srbije za pomilovanje, a Marko Blagojević radi u Predsendištvu Srbije kao viši samoslani stručni saradnik za kadrovsko normativne poslove.

Odbor Agencije trenutno ima šest od ukupno devet predviđenih članova.

Organizacija Transparentnost Srbija pozvala je Skupštinu da se o kandidatima za sva tri upražnjena mesta izjasni što pre i istovremeno, kada već to nije učinila onim redosledom kojim su kandidature podnošene od aprila 2015. godine do danas.

Nikolić je za članove Odbora prvobitno predložio generalnog sekretara predsednika Srbije Nedeljka Tenjovića i samostalnu stručnu saradnicu savetnika predsednika Republike za kulturu i odbornicu u Skupštini Beograda Sanju Marić.

Transparetnost je navela da su Nedeljko Tenjović i Sanja Marić, prema dostupmim podacima, članovi SNS-a ili su to bili neposredno pre podnošenja kandidature, kao i da su kandidati na novoj listi Nikolićevi saradnici ali ispunjavaju zakonske uslove jer nisu članovi stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track