Palma: Podržavamo Vučića i reforme Vlade
Foto: Kadic

Obeležena decenija postojanja Jedinstvene Srbije

Palma: Podržavamo Vučića i reforme Vlade

Politika -
Šef JS poručio da premijer i šef diplomatije treba da nas vode u EU, a predsednici opština da rade na privlačenju investicija

BEOGRAD - Dragan Marković Palma juče je na Izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije, koja je obeležila i deceniju rada, ponovo izabran za predsednika te stranke. Marković je naglasio da JS podržava reforme koje sprovodi Vlada Aleksandra Vučića.- Ova vlada vodi brigu o građanima. U svemu podržavamo Vučića, jedino u jednoj stvari nismo mogli - nikad ne možemo podržati paradu srama. Nije lako dovesti investitore u Srbiju. Najteže je Aleksandru Vučiću, premijeru, i Ivici Dačiću, šefu diplomatije. Ne mogu njih dvojica da otvaraju fabrike, to moramo da radimo mi, predsednici opština. Stvorite uslove, a oni treba da vode Srbiju u EU - kazao je Marković, a osvrćući se na utakmicu Srbija-Albanija, kazao je da zamera Evropi što kao provokaciju ocenjuje ono što se desi Srbiji, a kad drugima kamen padne na prozor, onda je to terorizam:

Bez konkurencije u stranci... Palma
Bez konkurencije u stranci... Palma

Hoćemo isti tretman- Hajde, Evropo, iste aršine prema svima da primenjuješ. Treba da sarađujemo s Rusijom, naše poljoprivredne proizvode izvozimo na tamošnje tržište - kazao je Marković i ponovio da se Jedinstvena Srbija zalaže za primenu Briselskog sporazuma, ali da nikad neće dozvoliti nezavisnost KiM.Izbornoj Skupštini JS prisustvovali su Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS, socijalisti Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Dijana Vukomanović, Milutin Mrkonjić, lider PUPS Milan Krkobabić...Premijer Vučić je kazao da se JS ponaša ozbiljno i odgovorno prema problemima s kojima se Srbija suočava.- Tražio sam da JS bude deo Vlade. Reći će Palma da nemaju ministra, ali sledeći put to neće moći da izbegne, sam je to rekao u novinama - kazao je Vučić i ponovio da će građani Srbije živeti bolje u narednih godinu ili dve, dok je Dačić naveo da je svaki uspeh JS uspeh cele koalicije SPS-PUPS-JS.

Podrška koalicionih partnera... Vučić i Dačić
Podrška koalicionih partnera... Vučić i Dačić

Složni- Srbija više nema vremena za međupartijske sukobe. Ovde je pitanje koliko brzo ćemo ići napred. Nije dovoljan sitan korak, trebaju nam krupni koraci - kazao je Dačić i dodao da su nam reforme potrebne zbog nas samih, a ne zbog EU.(B. B.)

Aleksandar VučićSRBIJI NIKO NE MOŽE DA NAREĐUJEVučić je rekao da Srbija čuva nezavisnost i integritet i da niko ne može da joj naređuje i govori kome će, kad i kako uvoditi sankcije. Takođe, ponovio je da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali da ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i da zbog krize u Ukrajini neće uvoditi sankcije toj zemlji.Srbija ima svoj moral i politiku - kazao je Vučić i dodao da samo građanima polaže račune.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track