PRAZNIČNO: Političari se obračunali na Uskrs, ali jajima!

Predstavnici opozicije i vlasti odmerili snage u kucanju uskršnjim jajima

PRAZNIČNO: Političari se obračunali na Uskrs, ali jajima!

Politika -
Kurir je izazvao na megdan političare - naprednjaci su kukali što nema plavih jaja, a šef diplomatije je jurio zgodne cice po resoru
1 / 3 Foto: Zorana Jevtic

BEOGRAD - Kako svaki dan odmeravaju snage u parlamentu, Kurir je pozvao političare da, tradicionalno, odmere snage i u kuckanju jajima za najveći hrišćanski praznik Uskrs. Tako je Branko Ružić iz SPS ubedljivo pobedio Slobodana Homena iz SDS, dok su Slavica Ðukić Dejanović iz SPS i Katarina Rakić iz SNS kucanje jajima završile nerešeno. U istoj situaciji su se našli i Vanja Vukić iz SPS i Igor Bečić iz SNS, što, kako su rekli, znači da će koalicija socijalista i naprednjaka potrajati. Igru je začinio, naravno, šef diplomatije Ivica Dačić. On je odmerio snage sa svojom saradnicom, a na osnovu onoga što je ostalo od njenog uskršnjeg jaja, Dačić joj je, što bi se reklo, „objasnio“!

Šefe, bolji si!Pošto je poslao svoje zaposlene na mini-odmor od čak pet dana, šef diplomatije Ivica Dačić tražio je po ministarstvu s kim će odmeriti snage u kuckanju jajima.- Nađite mi neku lepu saradnicu da se tucamo jajima - u svom stilu se našalio Dačić. Saradnici su se rastrčali po polupraznom ministarstvu (jer je, doduše, zvanično radno vreme uveliko prošlo) i izbor je pao na saradnicu Natašu Ivanov.Šta će, kud će, ne može da odbije šefa. Iako je Dačić ispao džentlmen i ponudio joj da bira jaje, ali i da prva zakuca, pobeda je bila njegova.- Šefe, pa razbili ste me - spontano će Ivanova, što je zasmejalo sve okupljene „navijače“.Naravno, Dačić je, tradicionalno, izljubio svoju saradnicu i poželeo joj srećan Vaskrs.- Uživajte u prazniku, a ja odoh u Katar da postrojim ove moje tamo - našalio se šef diplomatije.

Naša „ljubav“će još trajatiSkupštinske kolege i koalicioni partneri Vanja Vukić iz SPS i Igor Bečić iz SNS su iz „tucijade“ izašli sa nerešenim rezultatom! Obojica su dugo po korpi probirali „pobednika“, a Bečić se nameračio na plavo jaje, zbog boje SNS.- Nema plavog? Nema veze, dobro je i crveno - pomirio se sa sudbinom Bečić, dok je Vanja bez razmišljanja izabrao crveno jaje. Pošto su obojici jaja na kraju bila istucana, socijalista je kroz smeh prokomentarisao da je i uskršnja tucijada dokaz da će saradnja na koalicionom nivou trajati i dalje.- Evo, ovo je potvrda da ćemo i u parlamentu trajati - prognozirao je Vukić, poželevši naprednjaku da dovede u red opoziciju, a Bečić njemu da, u duhu kongresnih izbora, bude izabran u rukovodstvo partije.

Socijalista razbio tadićevcaPoslanik SPS Branko Ružić je Slobodanu Homenu iz SDS u šali dobacio da će ova tucijada biti odlučujuća, te da će pokazati da li će Homen zameniti Nikolu Selakovića na mestu ministra pravde.- Uzeću ovo crveno, ionako smo svi već pocrveneli - našalio se Homen pre megdana. Sudeći prema rezultatu, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i dalje će biti na opozicionoj klupi. Ružićevo jaje je iz ove bitke izašlo neokrznuto.- Izgleda da Homen neće sesti u Selakovićevu fotelju - kroz smeh je prokomentarisao Ružić.

Vin-vin pozicijaPoslanica SPS i direktorka ustanove „Dr Laza Lazarević“ Slavica Đukić Dejanović odmerila je snage u kuckanju jajima sa koleginicom iz Skupštine Katarinom Rakić iz SNS. Rakićeva se odmah dala u potragu za plavim jajetom, a jedine su nakon „kuckanja“ razmenile polupana jaja.- Nema plave boje? Mislila sam to da uzmem - nasmejala se Rakićeva, a osmeh joj je bio još širi nakon nerešenog rezultata.- Ovo je vin-vin pozicija, u duhu Uskrsa. Obe smo pobednice, što je poruka da dame treba da se drže zajedno u Skupštini, kao i dosad, i trudićemo se da se tako nastavi i dalje - rekla je Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track