VUČIĆ NA SASTANKU SA PITELOM: EU treba uvažiti napore Srbije u dijalogu s Prištinom
Foto: Tanjug Rade Prelić

Prijem za člana Evropskog parlamenta

VUČIĆ NA SASTANKU SA PITELOM: EU treba uvažiti napore Srbije u dijalogu s Prištinom

Politika -
Premijer i izrazio nadu da će zemlje EU uvažiti i druge političke i ekonomske reformske procese, i otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu predsednika Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanija Pitelu i tom prilikom izrazio nadu da će zemlje Evropske unije uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer i izrazio nadu da će zemlje EU uvažiti i druge političke i ekonomske reformske procese, i otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je premijeru Vučiću pozdrave i podršku italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se, i u njegovoj zemlji, i u EP, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada.

„Želimo da vidimo Srbiju i Balkan u Evropskoj uniji“, rekao je Pitela i dodao da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU.Naglasio je da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja.

Premijer Vučić zahvalio je i grupi socijademokrata u Evropskom parlamentu, i Italiji, na iskrenoj podršci.

„Italija je među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bol?e poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije“, naglasio je predsednik srpske vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track