VRANJANCI SE MASOVNO ODAZVALI NA BESPLATNE PREGLEDE: Na dalje specijalističko lečenje upućeno je 248 pacijenata
Foto: T.S.

Besplatni pregledi organizovani u Vranju

VRANJANCI SE MASOVNO ODAZVALI NA BESPLATNE PREGLEDE: Na dalje specijalističko lečenje upućeno je 248 pacijenata

Srbija -

Četvrta akcija preventivnih besplatnih pregleda organizovana je u Zdravstvenom centru u Vranju. Svi zainteresovani mogli su da urade oftalmološki pregled, ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize za utvrđivanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi.

foto: T.S.

Preventivni pregledi obavljeni su od 8 do 16 sati, kao i prethodna tri puta, rađeni su bez zakazivanja, a mogli su da budu pregledani i oni koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje. Interesovanje građana je bilo veliko. Kažu da su zadovoljni, jer im nisu bili potrebni uput i overena zdravstvena knjižica. U Zdravstvenom centru u Vranju u prethodne tri akcije pregledano je 1620 pacijenta.

Na dalje specijalističko lečenje upućeno je 248 pacijenata.

foto: T.S.

Profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja koje je i pokretač ovih akcija posetio je Zdravstveni centar Vranje. On je istakao da je u tri prethodne akcije na celoj teritoriji Republike Srbije urađeno preko 50.000 preventivnih pregleda. „Želja nam je da približimo zdravstvo, da uradimo nešto više na prevenciji, jer u tri prethodne akcije na celoj teritoriji Republike Srbije uradili smo preko 50.000 preventivnih pregleda.

Ustanovili smo da je za 2.000 pacijenata potrebno dodatno ispitivati, jer smo našli i određena patološka stanja koja to iziskuju“, istakao je dr Vekić.

foto: T.S.

Direktor ZC Vranje, dr Dragan Veličković rekao je da su pregledi u ovoj ustanovi organizovani na dva mesta kako bi akcija bila efikasnija. Veličković je obećao da će svim pacijentima koji ne budu pregledani, preventivni pregledi biti urađeni nakon Nove godine, odnosno u januaru.

foto: T.S.

Zdravstveni centar Vranje, jedna je od 98 ustanova u Srbiji u kojima su obavljeni preventivni pregledi.

(Kurir.rs/T. S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa Prim. dr Miomirom Kocićem, hirurgom: Tri najučestalija raka u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track