NIŠLIJE NEĆE OSTATI ŽEDNE: 21 javna česma u Nišu uskoro će proraditi
Foto: Aleksandar Jovanović

NIŠLIJE NEĆE OSTATI ŽEDNE: 21 javna česma u Nišu uskoro će proraditi

Srbija -

NIŠ - Gradske česme u Nišu - njih ukupno 21, trebalo bi da posle zimske pauze ponovo budu u funkciji najkasnije do 1. maja, izjavio je direktor Javnog komunalnog preduzeća "Naisus" Dejan Andrejević.

Andrejević je rekao da je to preduzeće završilo pripreme za puštanje u rad svih javnih česama, a za par dana bi trebalo da sa Instituta za javno zdravlje u Nišu stignu rezultati kontrole vode.

"Vodovod je završio dezinfekciju i ispiranje česama, kao i internu kontrolu ispravnosti vode. Nakon što stignu rezultati Instituta očekujemo da gradske opštine počnu sukcesivno da puštaju česme u rad", kazao je Andrejević.

Za rad javnih česama, podsetio je on, i dalje su zadužene gradske opštine, dok je "Naisus" zadužen za održavanje vodovodne mreže koja vodi do njih.

Andrejević je rekao da očekuje da uskoro bude razrešen problem vlasništva nad česmom na Trgu kralja Milana."U katastru je ta česma i dalje upisano kao vlasništvo grada. Vrlo brzo bi trebalo da predje u vlasništvo opštine Medijana, na čijoj se teritoriji nalazi", izjavio je Andrejević.

Nekoliko godina unazad bilo je problema sa radom česme na Trgu kralja Milana jer Gradska opština Medijana nije mogla da izda nalog za njeno puštanje u rad jer nije bila u njenom vlasništvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track