OČAJ PORODICE TEREK: Preskakala sam mrtvog čoveka, pored kojeg je sedeo njegov bolesni sin!
Foto: Šaša Urošev

Strava i užas u Vršcu

OČAJ PORODICE TEREK: Preskakala sam mrtvog čoveka, pored kojeg je sedeo njegov bolesni sin!

Srbija -
Snežana Mikulić je na svom Fejsbuk profilu postavila zastrašujuće fotografije objekta u kojem živi Veronika Terek sa svojim mentalno obolelim sinovima Stevicom i Sašom

VRŠAC - Ni u najgorim snovima ovako nešto nisam videla. Preskakala sam mrtvog čoveka koji je ležao na goloj zemlji, a preko puta njega je sedeo sklupčan njegov bolesni sin.Ovo je bio prizor koji je zatekla Snežana Mikulić iz Vršca kada je posetila porodicu Veronike Terek (67) iz Gudurice, koja živi u potpuno neuslovnom objektu, sa psihički obolelim sinovima - Stevicom (40) i Sašom (34).Snežana je zastrašujuće fotografije postavila na svoj Fejsbuk profil.- Prljavština i smrad su neopisivi, ni na jednom prozoru nema celog stakla. Ko je nadležan za ovakve slučajeve? - upitala je ona.

Leš o kojem je Snežana pričala bio je Veronikinog muža Stojana, koji je preminuo prošle nedelje.I reporter Kurira je posetio porodicu Terek. Nesrećnu ženu i njene sinove zatekli smo u ubogoj prostoriji dok su ručali. Sa kapom natučenom na glavi, Stevica je halapljivo jeo pasulj. Mlađi, Saša, neuhranjen i skoro go, ležao je na prljavom podu, umotan u pohaban jorgan. Jad i čemerSem socijalne pomoći i povremenih donacija ljudi dobre volje, Veronika nema nikakve prihode.- Živimo od krompira i hleba. Ne pamtim kad smo jeli meso. Od 1974. godine živimo u sličnim uslovima. Sinovi su mi bolesni, a i ja se ne osećam dobro. Boli me levo oko. Ubiše me sirotinja i sekiracija. Od kada je Stojan preminuo, još mi je teže. Bojim se šta će biti sa sinovima kad me jednog dana ne bude - nemoćno širi ruke Veronika. Ona nam je potvrdila da je pokojni Stojan bio preke naravi i da je često odbijao pomoć komšija.

Ćerka im se udavila- Volela bih da nam neko pomogne. Krov samo što nije pao. Jedva smo preživeli ovu zimu - jada se uboga žena.Inače, Stojan i Veronika imali su i ćerku, ali se ona udavila u bunaru, u dvorištu njihove kuće, kada je imala svega četiri godine.

KomšijeNADLEŽNI DA REAGUJUKomšije Jovica Petrović i Jablan Vrekić kažu da je porodica Terek u znatnoj meri i sama odgovorna, jer je vršački centar za socijalni rad u više navrata pokušao da reši taj problem. Međutim, Stojan je odbijao svaku pomoć sem novčane:- Međutim, nadamo se da će se to sad promeniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track