SUBOTICA: Ulica nazvana po Verici Barać
Foto: Beta

Skupština grada usvojila

SUBOTICA: Ulica nazvana po Verici Barać

Srbija -
Predlog da se jedna ulica ili trg u Subotici nazove imenom Verice Barać uputilo je Udruženje građana Subotice “Solidarnost” zbog činjenice se imenovana požrtvovano borila protiv korupcije u čitavoj Srbiji

SUBOTICA - Skupština grada Subotica usvojila je danas odluku da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.

Kako se navodi u obrazloženju, predlog da se jedna ulica ili trg u Subotici nazove imenom Verice Barać uputilo je Udruženje građana Subotice “Solidarnost” zbog činjenice se imenovana požrtvovano borila protiv korupcije u čitavoj Srbiji.

Barać je imenovana na čelo Saveta za borbu protiv korupcije Vlade 2003. godine, dok premijer bio Zoran Đinđić."Radila je i borila se u uslovima pretnji, pritisaka, sudskih procesa i medijskih manipulacija, rukovodeći se interesima ugroženih i opljačkanih radnika, te uvek bila na njihovoj strani," navedeno je u obažleženju.

Verica Barać je, kako se dodaje, svojim radom i zalaganjem bila neposredno vezana i za Suboticu, jer se Savet bavio i privatizacijama pojedinih firmi iz Subotice, čiji su radnici bili kod nje, "a između ostalog ona je naročito doprinela da se poništi privatizacija u Bratstvu, fabrici vagona”.

Osim Verice Barać, ulice u Subotici dobili su odlukom Skupštine i dr Livija Herzog, koja je bila prva načelnica Antituberkuloznog dispanzera nakon oslobođenja Subotice, kao i Elek Benedek, najpoznatiji i najveći mađarski narodni pripovedač dečijih bajki i priča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track