U BOLNICI ZBOG ISPARENJA: Ðubre otrovalo radnike novosadske Čistoće
Foto: Marina Lopičić

Trovanje

U BOLNICI ZBOG ISPARENJA: Ðubre otrovalo radnike novosadske Čistoće

Srbija -
Posle pražnjenja kontejnera četvorica zaposlenih počeli da osećaju mučninu

NOVI SAD - Radnici gradske čistoće, njih četvorica, otrovali su se posle redovnog istovaranja kontejnera na Limanu IV, na uglu ulica Ive Andrića i Narodnog fronta u Novom Sadu.Oni su u subotu predveče primetili dim iz kamiona za pražnjenje smeća, zbog čega su smeće odmah ispraznili na slobodnu površinu. Intervenisali su i vatrogasci, a radnici su počeli da osećaju mučninu i gušenje.

Oporavak

- Odmah su prebačeni u Urgentni centar, gde su pregledani i odakle su, nakon pregleda, upućeni na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je konstatovano da su bili izloženi hemijskim isparenjima. Oni su sad dobro, rečeno im je da su imali trovanje i pušteni su na kućno lečenje - kaže Sofija Mitrović, portparol JKP „Čistoća“, dodajući da je smeće odneto na gradsku deponiju, na izolovanu lokaciju, i da je pod posebnim merama dok se ne preda ovlašćenom operateru za opasne materije.

Na redu Tužilaštvo

Novosadska policija saopštila je da se trenutno rade analize i da se čeka izjašnjenje tužilaštva.Kako Kurir nezvanično saznaje, neko je u kontejnere bacio ambalažu sa sumpor-hloridom, ali niko zvanično ne želi da se izjašnjava dok se ne završe toksikološke analize.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track