(VIDEO) KRVAVI PROTESTI U VENECUELI! Ubijen dečak (14), predsednika gađali kamenjem i jajima
Foto: Reuter 12.04.2017.

Demnostracije ne jenjavaju

(VIDEO) KRVAVI PROTESTI U VENECUELI! Ubijen dečak (14), predsednika gađali kamenjem i jajima

Planeta -

U Venecueli se nastavlju protesti protiv predsednika Nikolasa Madura, a tokom demonstracija u zapadnom gradu Barkisimento ubijene su dve osobe, od kojih je jedna 14-ogodišnji dečak, dok su učesnici protesta u istočnoj državi Bolivar gađali raznim predmetima vozilo Madura.

Lokalni guverner okrivio je naoružane pristalice vlade za ubistvo dečaka i još jednog učesnika protesta u utorak uveče, dok su dva studenta ubijena tokom protesta prošle nedelje.

Maduro je prisustvovao mitingu u istočnoj državi Bolivar u utorak uveče, kada se našao na meti demonstanata.

Do incidenta je došlo u gradu San Feliksu, u južnom području Bolivara. U direktnom televizijskom prenosu videlo se kako je gomila na otvoreno predsednikovo vozilo bacala jaja i kamenje, ali je prenos je ubrzo prekinut. Mediji javljaju da je uhapšeno pet osoba.

"Nikolas, ljudi u San Feliksu te vole i žele da te nahrane: zato su bacali jaja, paradajz, povrće, kore od banana i druge stvari", napisao je na Tviteru vođa opozicije Henri Ramos Alup.

Predsednik Nacionalne skupštine Hulio Borges pozvali su na izbore, ustvrdivši da stanovnici San Feliksa i svi ostali građani u Venecueli "odbacuju Madura i ne prihvataju njegovu diktaturu".

Službeni List Koreo del Orinoko objavio je fotografiju Madura na paradi s popratnim tekstom: "Predsednik Maduro zahvaljuje ljudima Bolivara što su ga primili s takvom strašću i ljubavlju".

(Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track