VERUJETE LI U VLAŠKU MAGIJU: Zaključava i otključava muškarace zmijskom vodom!
Foto: TV Best

VERUJETE LI U VLAŠKU MAGIJU: Zaključava i otključava muškarace zmijskom vodom!

Ludi svet -
Muškarac se zaključa da ne može da ima odnose ni sa jednom ženom, ili da ne može samo sa određenim ženama. Sem polne nemoći, muškarac se oseća loše, napuštaju ga i snaga i volja da se bori pa može i da umre...

Muškarci u Timočkoj krajini u velikom broju veruju da njihova polna snaga može da zavisi od ćudljivosti žena. One zbog posesivnosti, ljubomore ili osvete, uz pomoć vlaških vračara mogu dovesti muškarca u vrlo tešku situaciju.

Muškarac se zaključa da ne može imati odnose ni sa jednom ženom, ili da ne može samo sa određenim ženama. Sem polne nemoći, muškarac se oseća loše, napuštaju ga i snaga i volja da se bori pa može i da umre. Ovako vezani muškarci i sami traže pomoć vračara da bi ih odvezale.

Muškarce najčešće zaključavaju sopstvene supruge da ih ne bi varali, ali i ljubavnice da ne mogu imati odnose sa sopstvenim ženama.

Zaključava se se „mrtvom vodom“, „zmijskom vodom“, ili se beleg onoga ko se zaključava zakopa u nečiji grob ili poturi u sanduk pokojnika. „Mrtva voda“ je voda kojom se kupa preminuli ili voda iz lavora koji stoji ispod sanduka pokojnika.

„Zmijska voda“ pravi se tako što se uhvati zmija, stavi u flašu sa vodom, gde se ubije. Kada se takva voda baci nekome u dvorište, ljudi beže jedni od drugih kao od zmija.

Najpoznatija vlaška vračara baba Jovanka Žitea iz Jabukovca uspešno otključava zaključane muškarce, primenjujući sledeći postupak:

U kartama vidim da li je neki muškarac zaključan. Crvenim koncem se izmeri visina čoveka, tim koncem se veže bosiljak kojim se baje. U vodu se stave: bosiljak, tamjan, so, seme slatke paprike, grančica vrbe, jabuke i divlja metla koja se bere na Svetog Jovana, 7. jula. Potom se otključavaju tri katanca devet puta, objašnjava baba Jovanka postupak otključavanja.

Baba Jovanka tvrdi da uspešno otključa čoveka u prvom pokušaju. Retko ko, ko je zaključan na više načina, mora kod nje doći dva puta.Zaključane mogu biti i žene, iz istih razloga, ali su ovi slučajevi ređi.Interesantno je da kada je muškarac zaključan, zvanična medicina ne može pomoći. Čak ni "vijagra" ne pomaže u tim slučajevima.

Foto: TV Best
Foto: TV Best

(Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track