"CIGLA" IZ DETINJSTVA SE VRAĆA: Legendarna Nokia 3210 posle skoro tri decenije ulazi na velika vrata - otkrivena i cena!
Foto: Shutterstock

I čuvena zmija se vraća

"CIGLA" IZ DETINJSTVA SE VRAĆA: Legendarna Nokia 3210 posle skoro tri decenije ulazi na velika vrata - otkrivena i cena!

Tech -

Ovaj kultni telefon ove godine obeležava svoju 25. godišnjicu, a pošto je prodao oko 160 miliona jedinica širom sveta tokom svog vrhunca, trebalo bi da se vrati u blago modernizovanom obliku.

Ovo oživljavanje je spremno da donese radost ljubiteljima takozvanih „cigli“ ili "glupih" telefona, koji nude samo najosnovnije karakteristike.

Nova Nokia 3210 ima 2,4-inčni TFT LCD ekran sa KVGA rezolucijom. Opremljen je glavnom kamerom od 2MP na zadnjoj strani, praćenom LED blicem. Telefon će se puniti preko USB-C porta. Takođe je kompatibilan sa 4G.

Radi na operativnom sistemu S30+, uređaj podržava Cloud Apps. Napajanje telefona je Unisoc T107 čipset, zajedno sa 64MB RAM-a i 128MB skladišnog prostora, koji se može proširiti do 32GB preko slota za microSD karticu.

PRE NEGO ŠTO PITATE, DA, MOŽETE IGRATI SNAKE NA TELEFONU!

Uprkos nedostatku naprednijih funkcija pametnog telefona, savršen je za ljude koji žele jednostavnost i praktičnost.

Oživljavanje telefona kao što je Nokia 3210 služi ne samo onima koji su nostalgični za istorijom brenda, već i korisnicima koji žele da pobegnu od prirode pametnih telefona koja oduzima mnogo vremena.

Nokia
foto: Shutterstock

Ovi telefoni privlače pojedince koji žele da se odvoje od stalnog toka obaveštenja i društvenih mreža koji preovladavaju u današnjem svetu koji je usredsređen na pametne telefone.

Ako želite da ponovo posedujete Nokia 3210, evo nekih detalja:

Nudi se u tri boje: Scuba Blue, Grunge Black i Y2K Gold. Očekivano je se da će Nokia 3210 biti predstavljena oko maja. Pouzdana informacija što se tiče cene je ona koju je navela nemačka web stranica HMD, i koštaće 79,99 evra.

KARAKTERISTIKE NOKIA 3210 (2024):

  • Ekran: 2,4 inča u boji, QVGA rezolucija
  • Procesor: Unisoc T107
  • Kamera: 2MP zadnja kamera sa LED blicem
  • Kapacitet: 128MB interno, podržava micro-SD do 32GB
  • RAM: 64MB RAM
  • Povezivanje: 5.0 Bluetooth, 3,5 mm priključak za slušalice i USB Tipa-C
  • Baterija: 1450mAh
  • Dimenzije: 122 mm visina i 52 mm širina

ZAŠTO KUPITI MOBILNI TELEFON NOKIA 3210 U 2024. GODINI?

Postoje dva glavna razloga zbog kojih biste možda želeli da kupite Nokia telefon 2024. godine: zbog obične stare nostalgije ili zato što želite da smanjite svoju zavisnost od pametnih telefona.

Ako ste umorni od bombardovanja obaveštenjima i bukom na vašem pametnom telefonu, onda bi retro Nokia 3210 mogla da pruži dobrodošlu alternativu. Previše je lako uvući se u digitalno postojanje i zaboraviti da "pomirišete ruže".

Nokia
foto: Shutterstock

Nokia 3210 bi takođe mogla da nađe tržište sa starijim generacijama koje ne moraju da rade oko sjajnih, skupih računara u vašem džepu. Ponekad samo želite da možete da pozovete i pošaljete SMS.

HMD je uzeo nešto staro i ponovo napravio novo i uz sjajan marketinški nagon, želi pronaći svoje tržište.

Ako želite pametni telefon, već znate da ovo nije za vas. Ali ako ste došli do zaključka „moj telefon mene služi, ja ne služim svoj telefon“, i zaista vam treba život u kome vaša ruka ne poseže stalno za ekranom da vidite šta se dešava u svetu, Nokia 3210 bi mogao biti samo taj splav.

Voleli bismo da Nokia 3210 ima moderniju kameru - bićemo zapanjeni ako budete u mogućnosti da uhvatite trenutak u zadivljujućoj rezoluciji od 2MP.

Osim toga ovo bi mogao biti svakodnevni pokretač za sve koji žude za jednostavnijim životom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track