"ZBOG DECE SMO PREKIDALI SNIMANJE" Mira Banjac otkrila tajne sa seta "Varljivog leta", a anegdota s MALIM ANDRIJOM je urnebesna

hit priča

"ZBOG DECE SMO PREKIDALI SNIMANJE" Mira Banjac otkrila tajne sa seta "Varljivog leta", a anegdota s MALIM ANDRIJOM je urnebesna

Kultura -

Film "Varljivo leto '68" Gorana Paskaljevića jedno je od kultnih ostvarenja naše kinematografije.

Varljivo Leto
foto: Printskrin

Ovaj kultni film iz 1984. godine prati mladog maturanta Petra (Slavko Štimac), koji stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Varljivo leto '68
foto: Printscreen

Potreba da konačno nađe "ženu svog života“ dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca (Danilo Bata Stojković), opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo "čvrstom rukom“ i koji pati zbog svog buržoaskog porekla.

Mira Banjac o anegdotama

Ulogu majke u ovom ostvarenju odigrala je naša čuvena glumica Mira Banjac, koja kaže da su joj najupečatljivija sećanja sa snimanja filma upravo deca.

Varljivo leto '68
foto: Printscreen

- Štimac je još u tom dobu pokazivao da je fantastičan glumac, a mala Mihićka je bila preslatka devojčica. Svi smo uživali radeći sa njima naročito sa malim Andrijom, koji je glumio najmlađeg člana porodice Cvetković. Često smo prekidali snimanje jer su deca tražila da odu do toaleta ili da jedu nešto. Naročito mali Andrija koji je tražio da piški baš u trenucima kada je trebalo da uđe u kadar - priča Mira za Informer i doodaje da se sada tim situacijama smeje:

Andrija Mrkaić
foto: Printskrin / You Tube

- Svima nam je to bilo veoma šarmantno i simpatično. Ipak su to deca, a njima je u tom dobu teško bilo reći da snimaju dva sata bez jela i pića. Voleli smo ih, a mali Andrija nam je bio jako privržen. Bili smo kao prava porodica.

(Kurir.rs/Informer/I.M.)

Bonus video:

00:15

Mira Banjac se pridružila ekipi serije Igra sudbine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track