OD SLAVNOG GLUMCA OSTALA JE SAMO SENKA: Obožavani Brus Vilis objavio je video koji je SKRHAO sve, oglasila se i njegova supruga
Foto: Instagram/emmahemingwillis

tužna priča

OD SLAVNOG GLUMCA OSTALA JE SAMO SENKA: Obožavani Brus Vilis objavio je video koji je SKRHAO sve, oglasila se i njegova supruga

Pop kultura -

Čuveni glumac Brus Vilis (69) ponovo je rastužio svoje fanove širom sveta. Ostala je samo senka od nekadašnjeg čoveka i akcionog heroja koja obožavaju u Srbiji.

Na snimku, koji je objavljen na njegovom zvaničnom Instagram nalogu, vidi se čuveni glumac kako sedi na stepeništu u svojoj kući i svira usnu harmoniku, dok ga na gitari prati osoba za koju se ne vidi ko je, jer je snimana s leđa.

Suze zbog Vilisa

Snimak Vilisa je u crno-beloj tehnici, a kamera je zabeležila njegov izraz lica i odsutnost kao da ne zna ni gde je, niti šta radi.

Ovaj snimak rastužio je njegove fanove koji i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da je teško bolestan.

"Slušam kako svira i shvatam da je neverovatno talentovan. Volim te Brus!"

"Brus je bio, jeste i uvek će biti najbolji. Bože, čuvaj ovog čoveka i njegovu porodicu."

"Tako je tužno zbog njegovog stanja. Muzika je odlična terapija."

"Ne mogu da prestanem da plačem kad ga vidim ovakvog. Neka te Bog čuva", bili su samo neki od komentara na ovaj post.

O uticaju Vilisove bolesti na njegovu porodicu progovorila je njegova supruga, Ema Heming Vilis, u snimku koji je poslala Udruženju za frontotemporalnu degeneraciju koja je nedavno održalo obrazovnu konferenciju na temu ove bolesti.

Ema je iskreno progovorila o tome kako je dijagnoza njenog supruga uticala na nju i njihovu porodicu.

"Bilo je jako teško u početku dok još nismo imali njegovu pravu dijagnozu. Kad smo konačno saznali od čega boluje osetila sam kako mogu ponovo da dišem, da se neka težina diže sa mojih ramena. Mogla sam da vidim podršku koja mi je bila tako očajnički potrebna za mog muža, za celu našu porodicu", rekla je Ema u snimku.

Vilisu je, u aprilu 2022. godine, dijagnostikovana afazija, a 6 meseci kasnije ustanovljeno je da se bori i sa frontotemporalnom demencijom (FTD).

"Nažalost, izazovi u komunikaciji su samo jedan od simptoma bolesti sa kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu kako bismo znali šta da radimo", dodala je Ema.

Za ovu bolest nema leka, a najčešći simptomi su: promena ličnosti i ponašanja, poteškoće u govoru i problemi sa sećanjem.

Ema piše knjigu

Kako je objasnila Ema, njen suprug nije ni svestan da je bolestan, a porodica se trudi da mu olakša koliko može i zajedno se bore dan po dan.

"Nisam imala potrebu da ovo čuvamo kao neku porodičnu tajnu, naprotiv. Želela sam da izađem u javnost kako bi ljudi obratili pažnju na suptilne signale bolesti koji se javljaju mesecima, pa i godinama pre dijagnoze. Kao i kod bilo koje druge bolesti i kod ove je ključno pravovremeno postavljanje dijagnoze, iako za FTD nema leka", rekla je Ema.

Bivša manekenka odlučila je da pretoči u knjigu svoje iskusvo sa negovanjem bolesnog supruga. Pisanje privodi kraju i nada se da će njeno iskustvo pomoći nekom drugom. Knjiga će se zvati "Otvoreno polje", a biće objavljena 2025. godine.

"Želim da ova knjiga dospe u ruke partnera za brigu, odnosno onih koji vode računa o svojim voljenima koji su bolesni od FTD ili koji su upravo saznali za bolest koja će im promeniti život. Trebalo bi da znaju da nisu sami i da postoji podrška, čak i nada", poručila je Ema, a prenosi Yahoo.

(Kurir.rs/SrećnaRepublika/J.M.)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track