OTKRIVENO: Ko je gluplji pol, muškarci ili žene?
Foto: Shutterstock

Neverovatno

OTKRIVENO: Ko je gluplji pol, muškarci ili žene?

Ludi svet -
Naučnici su analizirali Darvinove nagrade i tako otkrili ko je pol gluplji

Svako vuče svoju stranu, ali naučnici su konačno otkrili - muškarci su ti koji se češće ponašaju neprikladno.

Analizirajući Darvinovu nagradu, koja se dodeljuje za najgluplju smrt tokom godine, pokazala je kako su "srećni dobitnici" u čak 90 odsto slučajeva muškarci.

Nagrade su dobile ime po slavnom Čarlsu Darvinu, naučniku koji je osmislio teoriju evolucije. Ironično, Darvinove nagrade dodeljuju se kao priznanje ljudima koji su zbog svojih glupih odluka i razmišljanja "spasili" čovečanstvo od svojih gena. omogućujući nam da postanemo pametnija vrsta.

foto: AP
foto: AP

Od 332 analiziranih nominacija, 14 njih je isključeno jer ih dele muškarci i žene, odnosno avanturistički parovi. Od preostalih 318 nominacija, 280 odlazi muškarcima, a samo 36 ženama.

Naučnici su zaključili kako su muškarci oni koji su češće dokazali da su gluplji i to samo zbog svoje nepažnje i nedostatka dobre procene.

Razlika u polovima je definitivno u tome što se muškarci češće upuštaju u rizične situacije, a razlog su dokazivanje u društvu, udovoljavanje svojim potrebama, pa tako i veća sklonost korišćenju droga i alkohola koji loše deluje na procenu situacije.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track