(VIDEO) TI SI SAV MOJ BOL: Na današnji dan rođen je Milan Mladenović!
Foto: Wikipedia

Sećanje

(VIDEO) TI SI SAV MOJ BOL: Na današnji dan rođen je Milan Mladenović!

Pop kultura -
Kroz život je išao srcem i stihijski, a bio je vedrog duha, uvek nasmejan i pozitivan, iako su njegove pesme uglavnom bile "mračne"

Milan Mladenović, princ rokenrola i osnivač kultne grupe "Ekaterina Velika", rodio se 1958. godine. Milan Mladenović je muzičku karijeru započeo kao član sastava 'Šarlo Akrobata', osnivač i frontmen 'Katarine druge', a potom i "Ekaterine Velike". Iako je živeo samo trideset šest godina, legendarni muzičar ostavio je neizbrisiv trag u rok muzici. Iako se polemisalo da je imao sidu i bio narkoman, uzrok smrti "večitog dečaka" i velikog šmekera, bio je rak pankreasa.

Njegov otac bio je rodom iz Kruševca, a radio je kao oficir Jugoslovenske narodne armije, dok je majka bila domaćica iz Makarske. Od prvog dana pa sve do smrti, punih trideset šest godina borio se za muziku i živeo po pravilima koja mu je ona nametala.

Počeo je da svira u četvrtom razredu osnovne škole kada je od oca na poklon dobio gitaru. To je obeležilo njegov životni put. Kroz život je išao srcem i stihijski, a bio je vedrog duha, uvek nasmejan i pozitivan, iako su njegove pesme uglavnom bile "mračne".

Godine prolaze, ali legenda o ovom jedinstvenom muzičaru živi istim žarom, a zvuci neprolaznih hitova koje je ostavio za sobom mogu se svakodnevno čuti po kafićima, klubovima i parkovima, gde neki novi klinci čuvaju sećanje na jednog velikog čoveka, bez koga domaća rok scena nikada ne bi bila ista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track