(VIDEO) Evo gde su živeli bogati Rimljani
Foto: Youtube Printscreen

Luksuz kakav se više ne viđa

(VIDEO) Evo gde su živeli bogati Rimljani

Zanimljivosti -

Zahvaljujući ovim neverovatnim 3D animacijama, možemo na trenutak da se prebacimo u svet starorimskih bogataša i osetimo kako je izgledalo živeti kao imperator

Sa istorijske perspektive arhitektura domova bogatih Rimljana nije bila baš u potpunosti "rimska", već je predstavljala mešavinu grčkih, etrurskih i drugih uticaja koje su Latini zatekli.

Foto: Youtube Printscreen/Ancientvine, Rimski domus
Foto: Youtube Printscreen/Ancientvine, Rimski domus

Zahvaljujući radu organizacije "Ancient vine" i "Muzeja Viktorija, koji su virtuelno rekonstruisali tipičan domus dobrostojeće familije, dobili smo jedan dinamičan uvid u enterijer rimskog života.Sa druge strane, Žil Sobestr predstavio je 3D animaciju Domus Longine - vile imperatora Domicijana, koja je živela od 55. do 126. godine. Njena vila bila je veća od uobičajenih rimskih domusa, a bila je opremljena i termama, odnosno tradicionalnim rimskim kupatilima.

Pogledajte još na portalu Newsweek.rs: ​Nulti svetski rat: Arheolog izneo teoriju o globalnom konfliktu koji se odigrao pre 3.600 godina Pre 175 godina: Na današnji dan je rođen turizam Neprocenjiva: Restaurirana najstarija ilustrovana knjiga na svetu (FOTO) Glupost i strah: Zašto se ljudi najviše boje stvari koje im najmanje prete? Zato što im je tako rečeno Geni ili naša volja: Šta odlučuje da li smo dobri ili zli?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track