MOMIR JE NAPRAVIO DRVENU BUBU, JEDINU NA SVETU Posle njegove smrti, supruga je primorana da je proda
Foto: Printskrin/Jutjub

Za 25.000 evra

MOMIR JE NAPRAVIO DRVENU BUBU, JEDINU NA SVETU Posle njegove smrti, supruga je primorana da je proda

Zanimljivosti -

Momir Bojić iz Čelinca i njegova supruga Nada unikatnu VW “Bubu” radili su godinu i po dana i potrošili oko 2.000 drvenih listića.

O jedinstvenoj “Bubi”, obloženoj hrastovim drvetom do najsitnijeg detalja, pisali su brojni mediji u regionu. Ali, nakon što je Momir pre tri meseca preminuo, neobičan automobil ostao je njegovoj supruzi koja ga sada prodaje zbog teške finansijske situacije.“Teško mi je, još se ne mogu da se naviknem da ga nema. Sve po kući u dvorištu i radionici podseća na njega, jer je sve kao i automobil napravio svojim rukama”, kroz suze priča Nada. Kažu da su im svi poznanici govorili da nisu normalni, sve dok nije bila završena. Momir je, priča Nada, sasvim slučajno odlučio automobil obložiti drvetom.

“Imali smo Volvo koji se pokvario, a trebali smo da odemo u Banja Luku da kupimo stvari za proslavu. Rekao je da će potražiti ima li u oglasima nekaa ‘Buba’ i ubrzo je kupio ovu”, prisetila se Nada. Momir je nakon dan ili dva otišao majstoru da odseče krov s automobila.

“Nado, sada ćemo ja i ti praviti automobil”, kazao je tada supruzi.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

“Naučio me kako da sečem listiće, a on ih je prvo zaštitio sredstvom protiv crva, lepio je red po red i svaku je za lim autmobila pričvrstio nitnom. Osim listića, koje smo radili zajedno, sve ostalo je on svojim rukama napravio od drveta”, otkriva Nada pokazujući u ruci male listiće kojima su obložili automobil. Kad su završili “Bubu”, Momir je obavio tehnički pregled i registrovao je.

“Automobil je registrovan do jula ove godine. Nemam vozačku dozvolu i odlučila sam da automobil prodam. Žao mi je, ali šta ću s njim. Bojim se da mi neko ne provali u garažu i zapali ga”, kaže Nada. Mada nerado govori o ceni, kaže da je na sajmu automobila u nemačkom Esenu njen suprug od arapskog šeika dobio ponudu od čak milion dolara samo da ne napravi više nijedan primerak.

“Bio je to bogati šeik koji je imao muzej unikatnih automobila iz celog sveta. Dok se suprug nećkao, šeik je preminuo”, tvrdi Nada, koja trenutno živi od 140 evra koliko iznosi penzije.

“Bubu” bi prodala za 25.000 evra, što je polovina onoga koliko su u nju uložili, ne računajući njihov rad.

“Volela bih da ‘Bubu’ kupi neko ko će je s ljubavlju čuvati i paziti, jer ona je delo dobrog čoveka koji je neizmerno voleo”, tužno je na kraju rekla Nada.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

(haber)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAĐANI VOLE BMW, A ŠUMADINCI MAZDU: Ovo su najtraženiji polovnjaci u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track