HRVATICE PRESAĐUJU KOSU NA VENERIN BREG: Od hirurga sve više zahtevaju povratak stidnih dlačica!
Foto: Pixsell

Novi trend u komšiluku

HRVATICE PRESAĐUJU KOSU NA VENERIN BREG: Od hirurga sve više zahtevaju povratak stidnih dlačica!

Žena -
Trend jača i na Zapadu. Poznate glumice poput Kameron Dijaz i Gvinet Paltrou javno su rekle da bi volele da imaju više pubičnih dlaka. Odlučili smo da omogućimo presađivanje jer imamo sve više zahteva, kaže dr. Milojević

Uskoro će se uz već standardnu obnovu vlasišta, moći transplantacijom kose da obnove i obrve, područje Venerinog brega, pa i brade kod muškaraca. Za one koji se pitaju kome to treba, jednostavan odgovor ima lekar estetske medicine dr. Nikola Milojević.

Zainteresovanih za sve ove postupke je mnogo, a njihovi motivi su različiti.

Njegova poliklinika će u saradnji s uglednim stranim stručnjakom, najkasnije početkom leta ponuditi mogućnost tih transplantacija. Na prvi pogled bizaran trend povratka dlačica na Venerin breg krenuo je iz Azije, gde je bujan “grm” znak plodnosti i ženstvenosti. One koji ga prirodno nemaju, traže pomoć lekara. Ali trend jača i na Zapadu. Poznate glumice poput Kameron Dijaz i Gvinet Paltrou javno su rekle da bi volele da imaju više pubičnih dlaka.

Iako je daleko dan kada će depilacija, čak i potpuno uklanjanje dlačica postati nepoželjno, dlakavi trend je sve jači.

- Iako još uvek preovladava želja za uklanjanjem dlačica, odlučili smo da omogućimo i presađivanje jer imamo sve više zahteva - kaže dr. Milojević.

- Kod nekih žena reč je o želji da se pokrije genitalno područje iz estetskih razloga, ili im se jednostavno više ne sviđa to što su u potpunosti ogolile Venerin breg.

Sve je više onih koji žele da iskoriste sve što se pruža kako bi izgledale mlađe. A što se obrva tiče, transplantacija ispravlja nepravilno i preterano čupanje, tanjenje obrva zbog godina, prikriva ožiljake i to bolje od bilo koje druge metode.

Kod transplantacije se koristi ista metoda kojom se presađuje kosa kod ćelavosti, tzv. FUE metodi direktne implantacije kose.

- Vlasi se uzimaju s bilo kog dela skalpa i posebnim instrumentima, debljine od 0,3 do 0,8 milimetara, vade se folikuli s dlakom. Nakon obrade u posebnom serumu, folikuli se transplantiraju na unapred određeno, iscrtano mesto, opet uz pomoć posebnih instrumenata - objašnjava dr. Milojević.

Ne morate biti stručnjak pa da vam bude jasno da se vlasi kose i obrve te stidne dlačice prilično razlikuju.

- Obrve i stidne dlake rastu sporije, čim su predugačke same ispadnu, grublje su. Ali posle presađivanja, vlasi kose ne počnu se ponašati drugačije, i dalje rastu normalno kao kosa. To nije problem jer se vrlo lako mogu oblikovati, čak izgledaju lepše nego obične pubične dlake - objašnjava dr. Milojević.

Koliko će vlasi trebati, dakako, ovisi o mjestu gdje se presađuje.

- Za genitalno područje potrebno oko 1000 do 2000 presadaka, što se može da napravi u jednom danu, u nekoliko sati - kaže dr. Milojević. Ali to mora da raditi veoma vešt lekar, jer oblik obrva itekako definiše lice, mora da se razmišlja i o mimici, mišićima, očima.

Učinak transplantacije vidi se tek nakon nekog vremena. Naime, vlasi nakon transplantacije ispadnu, te počnu ponovo da rastu tri do pet meseci nakon transplantacije. Potpun učinak vidi se otprilike nakon šest meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track