NASLEDILA JE VELIKO BOGATSTVO I OSTAVILA MENE I DETE: Kako sinu da objasnim što mama nije kući?!
Foto: Profimedia

Ispovest

NASLEDILA JE VELIKO BOGATSTVO I OSTAVILA MENE I DETE: Kako sinu da objasnim što mama nije kući?!

Žena -

"Slomila mi je srce. Ne znam hoću li više ikada u životu verovati nekoj ženi. Imali smo skladan brak. Ja sam radio, dobro zarađivao, a ona je brinula o našem sinu..."

Muškarac iz Zagreba neprijatno se iznenadio kada mu je supruga došla i rekla da želi razvod. Verovao je kako imaju lep život, ali ona nije mislila tako. Ostavila ga je čim je saznala da je bogata naslednica.

Ovo je njegova ispovest:

Slomila mi je srce. Ne znam hoću li više ikada u životu verovati nekoj ženi. Imali smo skladan brak. Ja sam radio, dobro zarađivao, a ona je brinula o našem sinu. Nekoliko dana nakon što smo proslavili njegov treći rođendan došla je do mene i rekla kako želi rastavu. Bio sam potpuno šokiran. Pitao sam je "Zašto?", a ona je samo promrmljala da nije srećna.

Uzela je stvari i otišla, ostavila je i mene i dete. Nedeljama nisam bio sposoban za ništa. Uzeo sam bolovanje jer nisam mogao raditi. Sestra je brinula za moje dete koje je stalno pitalo gde mu je mama. Nisam znao kako da mu objasnim da nas je ostavila. Ni dan danas mi nije jasno kako sam preživeo taj period života i ostao normalan.Nakon nekoliko meseci saznao sam zašto je otišla. Njena sestrična mi je rekla kako je nasledila veliko bogatstvo od tetke iz Australije koja nije imala nikoga. Pomalo mi je postalo jasno da je sa mnom bila samo zbog egzistencije.Upoznali smo se na koncertu. Ona je bila iz jednog malog mesta u Slavoniji, a tada je živela u podstanarskom stanu na periferiji Zagreba s cimerom. Učinila mi se kao devojka koja želi miran porodičan život.

Ja sam odrastao u središtu grada u dobro situiranoj porodici. Roditelji su mi dali kuću u kojoj smo zajedno živeli, venčali smo se i dobili dete. Sve se činilo sasvim normalnim. Živeli smo opušteno i srećno, barem sam ja to tako doživljavao.Tek kasnije sam odvrnuo film u glavi. Setio sam se kako su me prijatelji oprezno upozoravali da me ona ne voli previše, da je nekako hladna. Ja sam naivno verovao da je pomalo stidljiva pred njima i ne pokazuje osećaje. Ali, kada bolje razmislim, s emocijama je bila površna i kada smo bili sami.

Shvatio sam da sam joj samo bio "dobra prilika" za lagodan život. Iako, njeni roditelji nisu siromašni, ali nisu ni bogati. Imaju sve što trebaju za skroman život.

Koliko god me ovo iskustvo potreslo, sada sam srećan što je nasledila to bogatstvo. Jer, da nije, celog života bi glumila kako me voli. Ovako je to trajalo samo šest godina. Ne znam hoću li se više ikada zaljubiti. Znam da na svetu ima dobrih i iskrenih žena, ali nekako nemam poverenja niti u jednu, barem ne za sada.

Trenutno mi je na prvom mestu moj sin koji se navikao da mu majke nema u kući. Ponekad njena sestrična dođe po njega i odvede ga mami koja tada pokušava nadoknaditi osećaje skupim igračkama. Kako stvari sada stoje, ne želim je videti ni na sekundu. Znam da ću morati biti u nekakvom kontaktu s njom zbog detata, ali za sada mi je to previše stresno. Sve što želim je mir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track