KAKO SE NEGUJU POZNATE DAME: Neukrotive loknice daju poseban šarm
Foto: Shutterstock

Divlje vlasi

KAKO SE NEGUJU POZNATE DAME: Neukrotive loknice daju poseban šarm

Žena -

Uz nekoliko trikova vaša kovrdžava kosa može pleniti pažnju svojim sjajnim izgledom

Ljudi koji imaju kovrdžavu kosu često žele da imaju ravnu, jer ju je lakše obuzdati. To je stvarno šteta.Ispravna nega i odgovarajući stajling trikovi omogućiće vam da vaše neukrotive loknice budu mekane i svilene.

Pranje

Nega kovrdžave kose sastoji se od više koraka. Na prvom mestu, koristite šampone, maske i regeneratore bez silikona jer oni negativno utiču na kovrdže. Obmotajte peškir oko kose i nežno ga pritiskajte da upije vodu nakon pranja (nikada je nemojte trljati peškirom da je osušite). Očešljate se dok su vlasi još vlažne, i to češljem sa širokim zupcima, koji će najbolje odmrsiti kovrdže. To je tajno oružje Šakirine lepote. Ali zapamtite, previše češljanja odvaja vlasi i kosa tada izgleda kuštravo i previše naduvano.

Sušenje i oblikovanje

Kada je reč o oblikovanju kose, verovatno će vam trebati dosta vremena da pronađete preparat koji je idealan za vas. Eksperimentišite i menjajte ih sve dok vaše lokne ne bude sjajne, definisane i ne previše krute. Najbolje je da kosu sušite prirodnim putem, ali ako nemate vremena da koristite poseban nastavak za fen - takozvani difuzor, sušite je tako što ćete se spustiti glavu nadole.Oblik frizureAko imate kovrdžavu kosu, veoma je važno da ona bude ošišana kako treba. Naravno, o obliku frizure uvek bi trebalo konsultovati se s frizerom, koji će na osnovu strukture vaše vlasi i oblika lica preporučiti odgovarajuću frizuru.Međutim, upamtite da ne smete prekratko ošišati gornji sloj kose, inače bi vam se moglo desiti da imate „pudlica izgled“. Bijonse ima stepenasto ošišanu frizuru kako bi joj lice došlo do izražaja.

Farbanje

Za kovrdžave dame preporučuje se nijansiranje, a ne kompletno farbanje kose. Uz nijansiranje će vaše loknice doći do izražaja, a i lakše ćete održavati boju. Naravno, vodite računa o tome da koristite kvalitetne boje, možda čak i one bez amonijaka kako biste što manje oštetili vlas i kako kovrdže ne bi izgubile oblik.

ZapamtiteLOKNE NE VOLE PEGLUUređaji za ravnanje kose ogroman su stres za kosu. Koristite ih retko, ako baš morate, i samo nakon što prvo na kosu nanesete proizvod za zaštitu od toplote.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track