Foto: Printscreen Facebook

alternativa

NOVI SKANDAL DRMA AUSTRIJSKU VLADU: Ministarka privrede ranije radila kao bioenergetičarka!

BEČ - Ranije zanimanje nove ministarke privrede Austrije Margarete Šrambek izazvalo je pravu buru u javnosti.

Austrija

Otkriveno je da je pre nego što je sela u ministarsku fotelju radila kao bioenergetičarka. Ministarka, koja je članica Narodne partije Austrije (ÖVP) imala je prijavljenu firmu kao bioenergetičar, pa je, između ostalog, recimo, imala odobrenje da radi sa rašljama i drugim rekvizitima na uklanjanju loše energije u telu ili otkrivanju voda.

Sada se pojedini mediji pitaju da li je takvo zanimanje moguće povezati i usaglasiti s novom funkcijom, pa tako bečki dnevnik "Kronen cajtung" navodi da je Šrambek imala odobrenje za rad kao bioenergetičar od 1. novembra 2010. do 5.januara ove godine.

Kabinet ministarke potvrdio je verodostojnost dokumenta koji je objavio "Kronen cajtung", dodajući da je dozvola za rad važila samo do stupanja na novu dužnost u vladi. Inače, neposredno pre nego što je izabrana na funkciju u vladi Šrambek je bila direktor u austrijskom telekomunikacionom operateru A1.

"Ona je dozvolu za rad kao bioenergetičar izvadila samo zato što je to lično interesovalo, ali tim poslom se nikada nije bavila", navode u njenom kabinetu.

Austrijski mediji veoma su "osetljivi" na bioenergetičare od kada se saznalo da su bečke vlasti angažovale jednog bioenergetičara i platile mu ogromnu sumu za učešće u projektu izgradnje Kliničkog centra sever (KHN).

Taj bioenergetičar dobio je, naime, 95.000 evra, za "energetsko čišćenje placa", na kojem se gradi bolnica, kao i zaštitu od "spoljnih uiticaja", a ta je afera kasnije dovela do brojnih smena u nadležnim institucijama grada Beča.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Facebook