NOVA ŽRTVA SERIJSKOG UBICE KOJI HARA EVROPOM: Silovao i ubio devojku (18) i u Tirolu!
Foto: Printscreen Bild.de/policija

procureo fotorobot monstruma

NOVA ŽRTVA SERIJSKOG UBICE KOJI HARA EVROPOM: Silovao i ubio devojku (18) i u Tirolu!

Austrija -

BEČ - Uli R. (18) iz južnog Tirola mogla bi da da bude još jedna žrtva serijskog ubice koji hara Evropom.

Policija sumnja da je isti muškarac ubio nekoliko žena u Nemačkoj, Austriji i teško ranio ženu u Švajcarskoj. Obrazac napada je sličn, a ubica napada mlade žene i siluje ih.

Prošle godine policija u Nemačkoj našla je leš Karolin Gruber (27) u mestu Endingen am Kaiserštul. Policija u Austriji zaključila je da je isti napadač ubio verojatno i studentkinju iz Francuske Lusil K. (20). Lusil je ubijena 12. januara 2014. godine u Kufštajnu u Austriji.

Devojka je oko ponoći sama šetala uz reku In. Napadač je ubio gvozdenom šipkom. Sumnja se da je ubica napao i studentkinju Mariju L. (19) u Nemačkoj kao i Isabele Kelenberger (28). Moguće je da je povezan i s napadom na devojku u januaru 2015. u Švajcarskoj.

Devojka je vozila bicikl, a napadač je srušio na zemlju i silovao. Tada je teško povredio i ostala je nepokretna. Austrijski mediji javljaju da je moguće da je ubica ubio još jednu devojku u Tirolu. Uli R. (18) je 1998. godine brutalno silovana i ubijena kamenom. Uli je bila u Švajcarskoj na uličnoj paradi, a moguće je da je je ubica povezao sa sobom i napao. Karolina, Lusil i Uli ubijene su u nedelju.

Policija je uverena da je Karolinu i Lusil ubio isti napadač. Policija je izradila njegov fotorobot koji su nedavno objavili nemački mediji. No policija ne želi službeno još da objavi fotografiju u javnost.

Za to postoje i razlozi. Fotorobot pokazuje muškarca s naočarima, kačketom i brkovima koji na sebi ima jaknu s kapuljačom. Fotorobot je nastao na temelju iskaza starog tri godine. Osim toga svedok je navodnog napadača video u mraku. Policija veruje da napadač danas izgleda drugačije i ne želi da zbuni ljude. Policija sumnja da bi napadač mogao da bude vozač kamiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track