SRCE DA TI PUKNE: Jedva dobili dete‚ pa oboje poginuli u lavini!
Foto: Printscreen Osterreich

DEčak ostao siroče

SRCE DA TI PUKNE: Jedva dobili dete‚ pa oboje poginuli u lavini!

Austrija -
Dvogodišnji Hanes B. ostao je bez oba roditelja koji su u subotu nastradali dok su bili na odmoru u ski centru Damilos

DAMILS - Dvogodišnji Hanes B. ostao je siroče, jer su njegovi mama i Juliane (32) i Tomas (Thomas, 45), poginuli u subotu u snežnoj lavini na skijalištu Damils (Damüls), u pokrajini Forarlberg.

Da ironija bude veća, Juliane i Tomas godinama su pokušavali da dobiju dete i posle brojnih pokušaja konačno im se ostvarila želja da postanu roditelji. Kada je dečak 11. septembra 2012. u bolnici u Bludencu (Bludenz) ugledao svetlo dana, njiohovoj sreći nije bilo kraja. Kako su sami tada govorili, konačno su postali prava porodica.

Međutim, njihova porodična idila nestala je u trenu prošle subote. Tokom zimskog odmora na skijalištu Damils, Juliane i Tomas su, skijajući se, pokrenuli snežnu lavinu široku 70 metara. Snežni nanos ih je odmah pokosio i nosio čak 220 metara niz planinu.

Članovi gorske službe spašavanja su pola sata kasnije uspeli da ih lociraju i izvade iz snega. Nažalost Tomas je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je njegova supruga Juliane, koju su spasioci prvo reanimirali i prebacili u bolnicu, u subotu uveče podlegla povredama.

Nesrećno dete još uvek nije ni svesno da je ostao bez oba roditelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track