Bajern preko penala do finala
Foto: REUTERS

Liga šampiona

Bajern preko penala do finala

Fudbal -
Tragičari meča bila su dvojica najbojih igrača Reala, Ronaldo i Kaka kojima je Nojer oddbranio udarce s bele tačke. Lošu sudbinu Madriđana pokušao je da ublaži Kasiljas braneći udarce Krosu i Lamu.
1 / 4 Foto: REUTERS

Ne propustite...

Uživo: Real - Bajern

MADRID- Posle epske borbe dva fudbalska titana, Bajern iz Minhena slavio je na Santjago Bernabeu jer je usred Madrida uspeo da nadigra slavni Real. Regularni deo meča završen je pobedom Madriđana s 2:1, ali to nije donelo pobednika, jer je istim rezultatom Bajern trjumfovao u Minhenu pre samo nedelju dana.

Ni produžetci nisu doneli pobednika, tako da je odluka o drugom finalisti Lige šampiona morala da padne posle izvođenja jedanaesteraca. Tragičari meča bila su dvojica najbojih igrača Reala, Ronaldo i Kaka kojima je Nojer oddbranio udarce s bele tačke. Lošu sudbinu Madriđana pokušao je da ublaži Kasiljas braneći udarce Krosu i Lamu.

S druge strane sigurni su bili Alaba i Gomez, dok je u dresu Reala poentirao samo Ćavi Alonso. Ipak kada je trebalo posle dve odbrane Kasiljasa da se rezultat poravna, Ramos tuče lopti preko prečke, ostavljajući Bajernu čist zicer. Takvu priliku Švajnštajger nije mogao da propusti. Bajern ide u finale, u kome će mu na njegovom stadionu u Minhenu na Alijenc areni protivnik biti londonski Čelsi.

Sudija iz Mađarske Viktor Kašai dosudio je penal za Real već u 6. minutu, kada je posle udarca Anhela di Marije lopta u ruku pogodila Davida Alabu. Ronaldo je šutirao u desnu stranu, a Manuel Nojer se bacio u levu 1:0 za Real.

Dva minuta kasnije Bajern je imao odličnu priliku da izjednači, ali je Arjen Roben sa tri metra šutirao preko gola. Ubrzo posle toga u šansi za goste našao se i Frank Riberi.

On je natrčao na odbijenu loptu posle udarca Marija Gomeza, ali je njegov pokušaj izblokirao Sami Kedira. Real je na 2:0 povisio udarcem Kristijana Ronalda u donji levi ugao sa 16 metara. Portugalac se našao sam pred protivničkim golom posle dodavanja Mesuta Ezila, a sudija Kašai i njegov pomoćnik procenili su da nije bilo ofsajd pozicije.

Posle brojnih napada Bavarci su uspeli da postignu pogodak kada je mađarski sudija pokazao na belu tačku zbog faula Pepea nad Gomezom. Precizan sa 11 metara bio je Roben, iako je Iker Kasiljas uspeo da zakači loptu posle njegovog šuta u levu stranu.

U poslednjem trenutku prvog poluvremena Roben je šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je Kasiljas odlično intervenisao i sprečio izjednačenje.

Visok tempo igre nije opao ni u drugom poluvremenu, a najbolju priliku za gol propustio je Mario Gomez u 87. minutu. On se "spetljao" u šesnaestercu Reala posle dodavanja Robena, pa su Kedira i Ramos uklizavanjem uspeli da ga izblokiraju.

Trener Bajerna Jup Hejkens prvu izmenu u utakmici napravio je tek u 95. minutu, kada je Tomas Miler zamenio Riberija, dok je njegov kolega Žoze Murinjo u 75. minutu izveo Di Mariju, a ubacio Brazilca Kaku.

Bajern će u finalu igrati bez Holgera Badštubera i Gustava, koji su dobili nove žute kartone i biće suspendovani. Nemački klub će u finalu 19. maja u Minhenu igrati protiv londonskog Čelsija, koji je eliminisao branioca titule Barselonu.

http://www.youtube.com/watch?v=1fD8noc9x40

http://www.youtube.com/watch?v=NC1TmultIiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track