ŠKOLA UŽASA: CG nastavnik seksualno zlostavljao đaka na dopunskom času?
Foto: Facebook

Incident u OŠ Jugoslavija u Baru

ŠKOLA UŽASA: CG nastavnik seksualno zlostavljao đaka na dopunskom času?

Planeta -
Signal porodici da nešto nije u redu bila je promena ponašanja deteta. Osumnjičeni prosvetni radnik više nije zaposlen u toj školi

BAR - U Osnovnoj školi „Jugoslavija“ u Baru u Crnoj Gori prijavljen je slučaj seksualnog zlostavljanja jednog đaka za koji se sumnjiči jedan prosvetni radnik u toj školi.

Nezvanično, osoba koja se sumnjiči za maltretiranje, više nije radnik škole. Slučaj je već u nadležnosti višeg tužioca zato što je za ovo krivično delo zaprećena maksimalna zatvorska kazna od 12 godina.

Od prošle sedmice, Centar za socijalni rad i barska policija prikupljaju infomacije o ovom slučaju. Nakon njihovog sagledavanja i saslušavanja, očekuje se da se tužilac odredi o postojanju elemenata bića krivičnog dela u ovom slučaju, odnosno da kvalifikuje krivično delo.

Signal porodici da nešto nije u redu bila je promena ponašanja deteta. Odmah nakon tih saznanja, roditelji su sve prijavili policiji, a potom je uključen i Centar za socijalni rad jer je u pitanju mlađi maloletnik. Oni nisu želeli da komentarišu navode da je uznemiravanja bilo prošlog ponedeljka na času dopunske nastave.

Iz barske policije je kratko rečeno da se ne mogu otkrivati nikakvi detalji iz istrage s obzirom na osetljivost slučaja i činjenice da se radi o mlađem maloljetniku. Ni iz uprave škole nisu želeli da daju bilo kakav komentar, sem apela na medije da povedu računa jer je reč o detetu i podatka da je osumnjičeni prosvetni radnik nije više u radnom odnosu sa školom.

Otkako se od vikenda pročulo za slučaj, ova situacija je izazvala veliko uznemirenje roditelja đaka škole u Makedonskom naselju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track