SVAĐA ZBOG DEVOJKE: Srednjoškolac izboden nožem u Bujanovcu!

Motiv ljubomora

SVAĐA ZBOG DEVOJKE: Srednjoškolac izboden nožem u Bujanovcu!

Crna Hronika -
Incident se dogodio kada je srednjoškolca S.I. na ulazu u školu nožem napala grupa mladića. Policija je uspela da uhapsi jednog od napadača

BUJANOVAC - Grupa mladića iz Bujanovca napala je učenike srednje škole "Sezai Suroi", a u tom incidentu teže je povređen učenik trećeg razreda S.I, koji je nožem uboden u grudni koš, izjavio je direktor škole Zejni Fejzulahu.

U incidentu je lakše povređen učenik četvrtog razreda A.A. kome je nožem povređen nos.

Fejzulahu je izjavio da se incident dogodio u petak 18. oktobra u 13.05, u vreme dok su učenici prve smene napuštali školu, a učenici druge smene ulazili. Tada je grupa mladića, koji nisu učenici škole, na kapiji školskog dvorišta napala učenike trećeg i četvrtog razreda.

Prema nezvaničnim informacijama povod za svađu i tuču bila je ljubomora zbog devojke.

"Učenik S.I. koji je uboden nožem u grudi odmah je prebačen u Zdravstveni centar u Vranju, a odatle je na preporuku lekara istog dana prebačen u Klinički centar u Nišu gde se i sada nalazi na intenzivnoj nezi. Nije u životnoj opasnosti, a doktori mu saniraju povredu bez operacije", kazao je Fejzulahu.

Učenik A.A. kome je u incidentu povređen nos zbrinut je u Zdravstvenom centru u Vranju, dok je DŽ.S. koji je osumnjičen da je izvršio napad uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava za pokušaj ubistva.

"Ovo je prvi incident koji se desio u našoj školi. Za sada je mirno, nastava se odvija bez problema, a povređenog učenika ćemo u Nišu obići i danas. Istraga tek treba da utvrdi kako je i zašto je došlo do ovog incidenta ali kako se nezvanično priča u pitanju je bila ljubomora zbog devojke", kazao je Fejzulahu.

Komisija za zaštitu učenika srednje škole "Sezai Suroi" koja je zasedala danas obavestila je javnost da bi bilo poželjno da u ulici koja vodi do ulaza u školu ima više policijskih patrola a od nadležnih vlasti je zatraženo odobrenje da se u školi zaposli jedan radnik obezbeđenja, pored školskog policajca koji je stalno prisutan.

Gimnazija "Sezai Suroi", u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, poznata je po strogim pravilima ponašanja kojih učenici moraju da se pridržavaju, a između ostalog ulazna vrata škole se zaključavaju za vreme časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja