SUD U NOVOM SADU: Novakoviću i Matijeviću još dva meseca pritvora!

Mahinacije sa zemljištem

SUD U NOVOM SADU: Novakoviću i Matijeviću još dva meseca pritvora!

Crna Hronika -
Takva odluka je, prema informacijama iz novosadskog Višeg suda, doneta zbog propisane visine kazne za dela za koje se sumnjiče

NOVI SAD - Osumnjičenima za mahinacije sa građevinskim zemljištem u Novom Sadu, bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada i funkcioneru DS Borislavu Novakoviću, vlasniku industrije mesa "Matijević" Petru Matijeviću i vlasniku "Aleksandar gradnje" Vojislavu Gajiću, koji se već mesec dana nalaze iza rešetaka, Vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu produžilo je pritvor za još 60 dana.

Takva odluka je, prema informacijama iz novosadskog Višeg suda, doneta zbog propisane visine kazne za dela za koje se sumnjiče.

Njih trojica su uhapšeni 24. septembra pod sumnjom da su, kako je tada saopštio MUP, mahinacijama sa građevinskim zemljištem na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, na kojem je Gajić izgradio hotel "Holidej in", budžet Novog Sada oštetili za 136,6 miliona dinara, odnosno 1,3 miliona evra, kao i da je Matijeviću pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara ili 1,8 miliona evra.

Novaković i njegovih troje saradnika terete se da su 2010. propustili da Matijeviću oduzmu to zemljište, jer nije ispoštovan ugovor sklopljen 2007. godine.

Navodi se da gradnja nije počela u roku od tri godine, te da je ZIG trebalo da raskine ugovor i raspiše novu licitaciju. Umesto toga potpisan je aneks ugovora kojim se zemljište, bez javnog oglašavanja, daje u zakup Gajiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja