IZBEGNUT MASAKR KOD MALOG ZVORNIKA: Hteo sam sve da ih pobijem!

Zamalo Velika Ivanča u Brasini

IZBEGNUT MASAKR KOD MALOG ZVORNIKA: Hteo sam sve da ih pobijem!

Crna Hronika -
Nakon što je ubio komšiju i zidara, Zoran P. razmišljao da s puškom krene po selu, ali se u poslednjem trenutku predomislio

MALI ZVORNIK - Pomračenje uma!- Razmišljao sam da i dalje da pucam, da ih sve ubijem! Pao mi je mrak na oči. Stao sam u dvorištu i gledao kud dalje da krenem. Onda sam se predomislio i vratio se u kuću.Ovo je, kako saznajemo, na saslušanju izjavio Zoran P. (51), koji je hicima iz puške u utorak ujutru ubio komšiju Milovana Lazarevića (57) i zidara Krstivoja Todorovića (70) u Brasini kod Malog Zvornika.U kući imao 50 metakaPrema rečima očevidaca krvavog pira, svirepi ubica prilikom hapšenja nije pokazao grižu savesti.- Ispričao je kako je u svojoj glavi zamislio neki „ruski rulet“ po kom će ubijati ljude! Na svu sreću, druga dva radnika su pobegla, a osim njih u tom trenutku nije bilo više ljudi, inače bi ih sve pobio. U kući je imao 50 metaka, a s toliko municije mogao je da pobije celo selo - kaže jedan komšija.Nakon što je ispalio po dva metka u Lazarevića i Todorovića, jer mu je zbog njihovih radova u stan ušla prašina, ubica je ušao u svoj stan.- Zoran je posle zločina sakrio malokalibarsku pušku iz koje je ubio dvojicu muškaraca. Najpre nije hteo da kaže policajcima gde je sklonio oružje, ali je posle ubeđivanja pokazao gde je puška - kaže Kurirov izvor iz istrage.Na pitanje policajaca: „Da li znaš zašto smo došli?“, dvostruki ubica je mirnim glasom odgovorio:- Znam, ali neću da pucam u vas, niste mi vi ništa krivi. Niste vi pravili buku i prašinu - izjavio je Zoran P.Ostao bez ocaVladan Todorović, sin ubijenog nadničara Krstivoja, kaže da je Zoran dvaput pucao u njegovog oca.- Tata je bio na skeli. Zoran je prvo ubio Milovana, a onda je ispalio metak i u stomak mom ocu. Iako ranjen i krvav, tata je uspeo da siđe sa skele, ali mu je Zoran presudio hicem u glavu - priča Vladan, i dalje u šoku zbog gubitka oca.On ističe da je prava sreća da u blizini nije bilo još ljudi.- Ja sam ranije radio sa ocem kod Milovana, a hvala bogu pa nisam bio tu u utorak, inače bih i ja verovatno završio u kovčegu. Da je s puškom krenuo dalje, ko zna koliko bi ljudi ubio. U blizini Milovanove kuće nalazi se Dom zdravlja, a železnica je svega 100 metara dalje. U neposrednoj blizini ima i pet-šest komšijskih kuća. Mogao je da se desi najkrvaviji masakr - rekao je Vladan Todorović.Inače, malokalibarska puška iz koje je Zoran P. počinio dvostruko ubistvo bila je u vlasništvu njegovog oca.- Puška je registrovana na ime Zoranovog oca. Čovek je držao streljanu, pa se pretpostavlja da je još iz tog vremena imao oružje - kaže naš izvor.

Sakrio sam se kod komšije!- Sreća moja pa sam uspeo da pobegnem kod komšije kad je Zoran zapucao iz puške, inače bih i ja sada bio pokojni. Video sam kako puca u Milovana, a sigurno bi i mene ubio. Pod velikim sam stresom i ne mogu da verujem šta se desilo!Ovo je za Kurir izjavio Branko Stefanović, majstor koji je u utorak radio na kući Milovana Lazarevića zajedno s pokojnim Krstivojem Todorovićem. On kaže da ne zna zašto je Zoran pomahnitao.- Milovan se vratio iz prodavnice, a Zoran je izašao iz stana i ispalio mu metak u grudi i glavu. Skamenio sam se! Nisam znao šta se dešava. Začuo sam kako mi Milovanov prijatelj viče: „Beži, spasavaj se!“ Uspeo sam da otrčim kod komšije i sakrijem se, a taj mladić je otišao po policiju. Sve se desilo munjevito, bilo je strašno - rekao je preživeli majstor.

Ni lekari nisu ulazili kod ZoranaKomšije Zorana P. kažu da se on ni sa kim u selu nije družio i da je važio za čudnog čoveka.- Već 20 godina radim u Brasini, a tog čoveka sam video tri-četiri puta. Živeo je s nepokretnom majkom, a čak ni patronažnim sestrama nije dozvoljavao da uđu u kuću. Zbog toga su komšije sumnjale da je žena preminula - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track