POŽAREVAC: Upucao sebe u nogu dok je pokazivao pištolj!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Neoprezno

POŽAREVAC: Upucao sebe u nogu dok je pokazivao pištolj!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je Staniša pokazivao pištolj rumusnkom državljanu dok su sekli drva, kada je oružje iznenada opalio i hitac ga pogodio u stopalo

POŽAREVAC - Staniša R. (71) iz Kladurova, zadobio je prostrelnu ranu stopala dok je rukovao pištoljem marke CZ, kalibra 7,65 milimetara.

Do ovog povređivanja došlo je 12. novembra popodne, kada je Staniša pokazivao navedeni pištolj rumunskom državljaninu, dok su sekli drva za ogrev.

- U trenutku kad je hteo da ostavi pištolj, on je opalio i pogodio Stanišu u stopalo. Prostrelnu ranu konstatovali su lekari Zdravstvenog centra Petrovac na Mlavi, kojima se Staniša javio za pomoć.

On je policiji izjavio da je pištolj kupio od Momčila J. (57), bivšeg radnika Osnovnog suda u Petrovcu – saznajemo u istrazi.

Momčilo je još u junu ove godine prijavio da je izgubio pištolj, zbog čega je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog neadekvatnog čuvanja oružja i municije.

Trenutno je pištolj na veštačenju, kako bi se utvrdilo da li je funakcionalan.

Protiv Staniše je podneta krivična prijava zbog neovlašćenog držanja oružja, dok će se tužilac izjasniti kakva će se prijava podneti protiv Momčila J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track